Group

Skibytte, Holmenkollen 2010 foto: Felgenhauer/NordicFocus

Kan holde løypene stengt fram til VM

Lastebilene med snø har begynt å rulle fra Sørkedalen.
Tips en venn  Skriv ut

16. desember begynte transporteringen av snø med lastebiler fra Sørkedalen til Holmenkollen.

Det har blitt produsert mye kunstsnø til Holmenkollen den siste tiden. Snøen skal distribueres rundt i løypene for å få på plass en solid såle som skal sikre gode forhold i løypene under VM.

På grunn av dette arbeidet, så vil indre løypenett (løypene sør for Midtstubakken tårn og i Kapellskogen) være stengt til minimum 21. januar, og om nødvendig helt til VM perioden.

Snølegging av ytre løypenett (nord for Midtstubakken tårn) vil pågå i 5-6 uker. Når dette arbeidet er ferdig vil prepareringen og åpning av løypene starte.

Per i dag er det aller ytterste del av løypenettet (cirka 2 km runde fra Frognerseteren til Bomveien) preparert med underlag av natursnø. Legging av kunstsnø her vil skje de siste ukene før VM starter 23. februar.

"Pit-stop" problemer?
Holmenkollen er en kompakt VM-arena. Løypene er ofte innom stadion, eller i nærheten av den. Med antall startende under et VM tatt i betraktning, ser nå arrangøren på ulike modeller for hvordan skibytte skal foregå.

- Det oppsettet vi hadde i fjor fungerte bra. Da hadde vi alle båsene på én rad, forteller rennleder Bente Skari til Langrenn.com.

Båser i to rekker?
- Det er minimumskrav på størrelsen på båsene, og det kan fort bli trangt. Vi ser også på andre forslag, blant annet et der båsene plasseres i to rekker, men vi venter til snøen er på plass og vi kan se anlegget i sin fulle helhet før vi avgjør noe.

Kan følge løpere halvannet minutt
Skari forteller videre at Holmenkollen blir en meget publikumsvennlig arena.

- Jeg ble fortalt her forleden at publikum i Liberec så løperne cirka 20 sekunder i forbindelse med stadion. I Kollen vil det være mulig å følge løperne fra stadion så mye som halvannet minutt. Området er kompakt og publikum får med seg mye.

 


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut