-->
Intervju med Eide Pedersen


RESULTATER: Meråker Mountain Challenge| Andre konkurranser
Kari Øyre Slind i forbindelsen med sin inntreden i Team Telemark sommeren 2020. Teamfoto.

Kari Øyre Slind i forbindelsen med sin inntreden i Team Telemark sommeren 2020. Teamfoto.

KARI ØYRE SLIND OG FLERE ANDRE GÅR INN I TEAM TELEMARK

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Kari Øyre Slind (28) var den store overraskelsen da Team Telemark i dag presenterte laget for kommende sesong.

Tidligere i vår ble Oppdal-jenta vraket fra landslaget etter fire sesonger på elitelaget. Nå har hun funnet seg nytt lag. Hun blir en del av Team Telemark.

Telemarkingene presenterte laget for kommende sesong i idylliske omgivelser i Vrådal. Kari Øyre Slind var fornøyd med endelig å fortelle hvor hun fortsetter karrieren.

– Jeg er glad for å bli en del av Team Telemark. Ambisjonene mine er de samme som de har vært de siste sesongene. Jeg vil gå verdenscup, og drømmer om VM i Oberstdorf. Nå får jeg et apparat rundt meg som gjør det mulig å satse slik jeg ønsker, sier hovedpersonen selv.

Gjensyn med Steinar Mundal
I Team Telemark vil Øyre Slind bli trent av Steinar Mundal, som tar fatt på sin tredje sesong som trener i laget. Som i fjor deler han treneransvaret med Devon Kershaw og Torstein Dagestad.

Øyre Slind og Mundal har allerede startet samarbeidet. De to er gamle kjente.

– Steinar og jeg har samarbeidet tidligere. Han var inne som teknikktrener på enkelte samlinger da jeg var på rekruttlandslaget. For meg er det en trygghet å ha Steinar i ryggen nå som jeg går inn mot en ny sesong utenfor landslaget. Så har jeg også en far som har fulgt med tett treningsmessig, så jeg har en kontinuitet i han, forteller Øyre Slind.

Trønderen kom inn på elitelaget før 2016/2017-sesongen. Etter en svak fjorårssesong, er hun bestemt på å komme tilbake til nivået hun vet hun holder på sitt beste.

– Målet er definitivt å gå verdenscup. Og selv om nåløyet er veldig trangt, så skal jeg slåss om en plass i troppen til Oberstdorf. På mitt beste er jeg god nok, så gjelder det å få det ut når sommer blir til vinter, forteller en offensiv Øyre Slind.

Gunnulfsen fornøyd
I strålende sommervær i Vrådal, smilte Team Telemarks frontfigur de siste sesongene, Mikael Gunnulfsen, om kapp med sola da Kari Øyre Slind ble vist frem for omverden.

– Det betyr enormt for hele Team Telemark å få Kari inn i laget. Hun tar med seg en voldsom erfaring, som vi andre ser frem til å høste av. Det er ingen tvil om at Kari blir viktig for min egen utvikling.

– Jeg kunne ikke fått en mer spennende lagkamerat. Ikke bare holder hun et høyt internasjonalt nivå sportslig, men hun har allerede tatt oss med storm med sin sprudlende og positive energi utenfor treningene, forteller en begeistret Gunnulfsen.

Hvordan blir det å bytte lag etter fire år med stort sett de samme lagvenninnene?

– Jeg har vært en del av verdens beste lag de siste sesongene, har stortrivdes, og jeg har mye å takke mine tidligere lagvenninner for.

– I Team Telemark kjenner jeg flere av løperne godt fra før, blant annet Even Northug, Mikael Gunnulfsen og Eirik Mysen, så jeg er sikker på at det blir veldig hyggelig. Så gleder jeg meg til å bli kjent med jentene på laget, og tror det er bare positivt å komme inn i et lag med både damer og herrer, smiler Øyre Slind.

– Håper å se henne minst mulig
Og dersom navnet Øyre Slind i kombinasjon med Team Telemark høres kjent ut, så medfører det riktighet. Kari sin søster, Silje, var en del av laget i Team Telemark sin første sesong.

– Det største presset for Kari blir å gå inn i historien som den beste Øyre Slind-søsteren i Team Telemark-drakt, sier teamsjef Hans Kristian Lahus, og smiler til 28-åringen.

Teamsjefen legger til at dette er en fjær i hatten for laget, som nå går inn i sin femte sesong.

– Vi er stolte over at Kari velger å fortsette karrieren hos oss, og vi skal gjøre vårt for at hun skal få realisert sine mål. Det er også skjerpende for hele laget å få inn en løper av dette kaliberet. Kari på sitt beste er topp internasjonal klasse.

– Jeg har fleipet med Kari om at jeg håper å se henne minst mulig til vinteren, for det betyr at hun er ute og representerer Norge i verdenscupen, smiler Lahus.

Even Northug fortsetter
Even Northug (24) fortsetter også karrieren i Team Telemark, og går inn i sin andre sesong i bunadsdrakten.

– Ingen tvil. Team Telemark er det beste alternativet for min karriere, slår Northug fast.

Lillebroren til en av historiens beste langrennsløpere, kom før fjorårssesongen til Team Telemark. Debutsesongen ga mersmak, og trønderen følte at han ble en sterkere skiløper. Mye takket være storebrors gamle trener, Steinar Mundal.

Denne uken har 24-åringen i likhet med lagkameratene startet oppkjøringen til en ny vinter.

– Endelig er vi samlet igjen. Det har vært noen spesielle måneder også for oss langrennsløpere, så det var godt å møte lagkameratene og trenerteamet her i Vrådal, og komme skikkelig i gang, sier Northug.

Nye navn
Matias Rolid og Eivind Kjennerud var de to andre nykommerne da laget ble presentert.

Rolid har kombinert langrennsatsingen med studier i USA de siste årene, mens Kjennerud tok store steg sist vinter, med flere plasseringer blant de 30 beste i Norgescup og Skandinavisk cup.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus