Kavalkade 2003

Langrenn.com gir deg et tilbakeblikk på langrennsåret 2003.

Langrenn.com oppsummerer 2003. Del 2 Mars - August
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)




Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Mars

Til slutt var det tre og femmil fristil i VM, og oppturen tidligere i mesterskapet ble avsluttet med en nedtur. Det kom bare ei norsk jente i mål og blant herrene var det langt frem til de beste. Landslagssjefen angret imidlertid ingen ting på disposisjonene.

 

Utenom VM er muligens Vasaloppet det største en langrennsløper kan vinne. For andre året på rad var Jørgen Aukland like ved.

 

Etter å ha gjennomført ett uforglemmelig VM, slår det ned som en bombe når Thomas Alsgaard annonserer at han legger opp. En fantastisk karriere  er over

 

Sesongen avsluttes som den begynte med Bente Skari øverst på pallen. Mathias Fredriksson vinner verdenscupen for herrer.

 

Sesongen er knapt over før evalueringen er i full gang i skiforbundet, det ender med at landslagstrener Carl Henning Gran forlater sjefstrenerjobben, Krister Sørgård blir ny trener for herrelandslaget.

 

Under andre del av NM i Meråker vinner Bente Skari duathlon, så forteller også hun at skikarrieren er over. Enda en fantastisk karriere er er avsluttet.

 

På de lange distansene blir det overraskende vinnere blant både herrer og damer, Jens Arne Svartedal og Unni Ødegaard vinner 50 og 30 kilometer klassisk.

 

Anita Moen velger også å avslutte en innholdsrik karriere, og annonserer at hun legger opp.

 

April

Etter sesongen kommer det ønsker om mer samarbeid med skiskytterne.

 

Så kommer landslagsuttaket for neste sesong, og noen er fornøyde, andre ikke. Kristen Skjeldal var lite fornøyd med å bli satt ut av landslaget, og for Unni Ødegaard holdt det ikke med NM - gull.

 

Kvinnelandslagstrener Svein Tore Samdal vil fokusere på fremtiden.

 

Mai
Espen Bjervig mener at nok er nok, og legger skiene på hylla.

 

Så kommer dagen ingen har ventet på, en kvinnelig norsk langrennsløper et tatt i doping. Navnet er Ine Wigernæs og hun har testet positivt på koffein.

 

Landslagene begynner å meisle ut samlingsplanen, og elitegutta satser høyt

 

Juni

Norges idrettsforbund vedtar å forby bruken av høydehus. Landslagsledelsen ville ikke ha forbud, men kan lite gjøre. Odd-Bjørn Hjelmeset kan dermed selge sitt anlegg.

 

Tidligere verdenscupvinner i sprint, Morten Brørs konverterer til langløp.

 

Landslagsjentene går nye veier, og betydningen av ordet "sliten" har fått en ny dimensjon for Vibeke Skofterud.

 

Svein Tore Samdal forteller hva jentene driver med.

 

Det blir bestemt av skiatlhon-NM 2004 skal deles i to puljer med forskjellig starttidspunkt. Avgjørelsen avstedkommer store diskusjoner og NSF vil vurdere avgjørelsen på ny.

 

Thomas Alsgaard forteller om sin nye tilværelse.

 

Juli

Bente Skari legger opp med stil, hun kommer ikke til å røre skiene kommende vinter og reiser jorda rundt, til steder uten snø.

 

Nyansatt landslagstrener for sprintlaget, Ulf Morten Aune forteller om sine tanker rundt fremtidens sprint.

 

Marit Bjørgen har slitt med sykdom på vårparten, men er nå friskmeldt. 

Etter at Langrenn.com satte fokus på startordningen under vinterens duatlhon-NM, blir avgjørelsen med to puljer endret til en fellesstart for alle.

 

Håvard Bjerkeli har badet for mye i løpet av sommeren.

 

Tor Arne Hetland vil bli blant verdens tre beste skiløpere

 

August

Under samling i Østfold benytter landslagsgutta sjansen til å teste sykkelformen i Grenserittet.

 

Den nye landslagssjefen, Krister Sørgård,  mener at selv om det går mot mer fellesstarter i langrenn, vil lagtaktikk, som på sykkel, bli vanskelig.


En av de største oppgavene til nevnte Sørgård vil være å heve nivået i fristil. Vidar Jakobsen som jobber på laboratoriet for bevegelsesanalyse på idrettshøgskolen, mener de norske løperne har vært inne på et blindspor i fristil.

 

Kavalkaden fortsetter i morgen..


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut