-->

Kavalkade 2003

Langrenn.com gir deg ett tilbakeblikk på langrennsåret 2003

Langrenn.com oppsummerer 2003. Del 3 september - desember.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

September

Thomas Alsgaard, Frode Estil og Kristen Skjeldal drar til Lausanne for å være til stedet under rettsaken som handler om Mühlegg skal bli fratatt sine medaljer fra OL i Salt Lake City. Alsgaard mener det er en skam for idretten og det olympiske ideal om Mühlegg står igjen som vinner i historiebøkene.

 

Steinar Mundal og Inge Bråten er skeptiske til damelandslagets nye treningsprogram. Trener Svein Tore Samdal mener imidlertid at det stort sett er vanlig trening de holder på med.

 

Jentene fortsetter hardkjøret og legger samtidig inn litt medietrening.

 

Det blir bestemt at koffein, stoffet som Ine Wigernæs testet positivt på, fjernes fra dopinglista etter nyttår.

 

Langrenn.com setter fokus på overgangen mellom junior og senior. Førsteårssenior Johan Kjølstad tror det er mulig å gå fort med en gang. Rekruttrener og tidligere juniorlandslagstrener Morten Aa Djupvik mener det er viktig å være tålmodig.

 

Oktober

Tore Ruud Hofstad tok sølvmedalje under sist VM, i år er målet å vinne et verdenscuprenn.

 

Verdenscupen i sprint starter i slutten av denne måneden, og sprinterne har gått utradisjonelle veier for å bli bedre.

 

En svensk skisliper lar ikke norske landslagsløpere slipe skiene sine hos han. Han mener også at nordmennene ligger langt bak når det gjelder kunnskap om skisliping. Robert Helgesen mener svensken tar feil.

 

Sesongstarten i Düsseldorf går ikke helt som planlagt for nordmennene, men på sprintstafetten dagen etter er de norske sprinterne igjen helt i toppen, og Marit Bjørgen sikret norsk seier.

 

Tilbake hjemme i Norge lar vinteren vente på seg, men Tor Arne Hetland mener det ikke haster med å få gått på ski..

 

Ine Wigernæs blir frifunnet av domsutvalget i Norges Idrettsforbund. Wigernæs mener dommen ikke levner noen tvil om skyldspørsmålet.

 

November

Det har vært mye fokus rundt startordningen i Birkebeinerrennet denne høsten. Ledelsen tar nå selvkritikk for all vinglingen.

 

Anti-doping Norge anker Wigernæs-saken inn for appellutvalget.

 

Jan Egil Andresen vinner overraskende landslagets testrenn på Gålå.

 

Vibeke Skofterud har arvet Bente Skaris god-ski, dermed ligger alt til rette for en god sesongstart.

 

Landslagene legger lista høyt før årets seong og presenterer tøffe mål for sesongen.

 

Beitosprinten innledes med sprint. Marit Bjørgen viser fra første stavtak at det er hun Norge må stole på i år. Hun vinner helt overlegent. På andreplass kommer Ella Gjømle, noe kan tyde på at telemarksjenta virkelig har fått det til å stemme i år.

Blant herrene bekrefter Håvar Bjerkeli at han er Norges raskeste skiløper, bak han kommer imidlertid nye og spennende navn opp. Jon Kristian Dahl tar andreplassen.

 

Bjørgen fortsetter å imponere og tar andreplassen bak Hilde Gjermundshaug Pedersen på skøytinga, mens hun vinner klassisken.

På herresiden sa landslags-vrakede Kristen Skjeldal takk for sist, og vant skøyterennet.

 

Jens Arne Svartedal gjorde det helt klart at han er å regne med, ikke bare på sprint. Han vant klassisk rennet.

 

Hilde Gjermundshaug Pedersen vant skøytedistansen på Beitostølen, men trener ikke som de andre jentene på landslaget.

 

Etter uttaket til verdenscupen på Beitostølen helgen etter formelig raser Karl-Gunnar Skjønsfjell over landslagsledelsens disposisjoner. Sportssjef Bjørnar Håkensmoen svarer på kritikken.

 

Under verdenscuphelgen på Beitostølen viser jentene at de kan bite fra seg også uten Bente Skari. Seier på stafetten bærer tydelig preg av det. Marit Bjørgen viser også at hun holder mål internasjonalt på lange distanser.

 

Under herrenes fristilsrenn slo Tore Ruud Hofstad til med en andreplass, dermed hadde han gjort store fremskritt siden sist helgs åpningsrenn. De norske skiskytterne reddet laginnsatsen til Norge.

 

Helgen etter er det individuelle klassiske renn i Finland. Dobbelt norsk blant herrene med Anders Aukland og Jens Arne Svartedal. Vibeke Skofterud kaprer andreplassen hos jentene.

 

Desember

Klassisk stemmer fortsatt bedre enn fristil for de norske herrene, og allerede i det andre fristilsløpet i verdenscupen velger flere å stå over.

 

Kvinnelandslagstrener Svein Tore Samdal velger å ikke fylle kvoten til verdenscuprennet i Toblach fordi han mener nivået bak de seks beste norske jentene ikke er godt nok for verdenscupen.

 

Under sprintstafetten i Toblach er Norge helt sjef. Både blant damene og herrene.

 

Anti-doping Norge trekker ankesaken mot Ine Wigernæs. Dommen er dermed endelig og Wigernæs er frifunnet for dopingmisbruk.

 

Under verdenscuprennet i Davos viser igjen de norske jentene en meget god laginnsats. Det har nærmest blitt en vane at Norge har rundt seks løpere inne blant de 20-30 første i kvinneklassen, uansett stilart.

 

Sprint klassisk er tradisjonelt en god norsk øvelse. Rennet i Lavaze var intet unntak. Både menn og kvinner gjorde en meget god laginnsats.

 

Unni Ødegård har gjort sine saker meget bra her hjemme i Norge, men får ikke sjansen i verdenscupen. Det samme sliter Håvard Skorstad med.

 

Når verdenscupen tar juleferie, er det med Rene Sommerfelt som leder av den totale verdenscupen. Beste nordmann er Jens Arne Svartedal på en 5.plass. Norge har fire løpere inne blant de 11.beste og 7 løpere inne blant de 30 beste.

 

På kvinnesiden er det Kristina Smigun som leder. Marit Bjørgen er beste norske på en femteplass. Det er tre norske jenter blant de åtte beste, mens det er seks inne blant de 30 beste i den totale verdenscupen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut