OL TOKYO - PROGRAM og RESULTAT| UTVALGTE RESULTATER| NM Friidrett Junior| RESULTATER ØVRIGE mellom nyhet 4 og 5| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
kjolstad_lite

Kjølstad overrasket seg selv

Johan Kjølstad fikk sitt internasjonale gjennombrudd med tredjeplassen på sprinten i Bern. - Det var over all forventning, sier han selv.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Den tidligere juniorverdensmesteren ble nummer fem i prologen, og hadde egentlig allerede da klart målet sitt.

- Det begynte bra. Jeg trodde at jeg kom inn som cirka nummer tjue. Jeg hadde som mål å gå videre. Det er da showet begynner, sier Johan Kjølstad.

I kvartfinalen ble det veldig jevnt mellom 21-åringen og italieneren Cristian Zorzi. Det måtte målfoto til for å skille de to.

- Jeg hadde egentlig ingen plan før kvartfinalen, og prøvde bare å henge meg på Zorzi og Svartedal og Eigenmann. Jeg hadde heldigvis marginene på min side, for det var veldig jevnt med Zorzi, sier han.

I semifinalen ventet Jens Arne Svartedal, Tor Arne Hetland og svensken Bjørn Lind. Også her ble det meget jevnt og tett. Kjølstad endte egentlig på tredjeplass, men svenske Lind

- Jeg bestemte meg for å forsøke å ta teten. Det klarte jeg egentlig greit. Jeg prøvde å styre tempoet for å spare meg til spurten. Lind brukte litt ufine midler, og skubbet meg kraftig. Det var bare så vidt jeg klarte å holde meg på beina. Dermed ble oppløpet litt stressende, og jeg kom i mål som nummer tre. Men Lind ble disket, for heldigvis så juryen hva som skjedde. Det hele var litt småstygt, forteller Kjølstad.

I finalen var det tre nordmenn mot svenske Thobias Fredriksson. Her var det Kjølstad og Børre Næss som fikk ansvaret for å dra for å hjelpe Tor Arne Hetland, som man mente hadde størst sjanse til seier. Det gikk riktig så bra, med norsk seier til Hetland, mens Ekne-løperen fikk sitt internasjonale gjennombrudd med tredjeplass.

- For meg var det bare bonus med finale, og selvsagt veldig artig å havne på pallen. Jeg har vunnet VM-gull for junior, men dette var nok hakket over. Det var jo mot alle de beste i verden. Jeg jublet sinnsykt i det jeg gikk opp på pallen, det var bare helt rått, sier Kjølstad, som sto over søndagens sprint-stafett.

Tredjeplassen betyr også noe økonomisk for studenten.

- Det ble noen kroner. Jeg har ikke regnet på hvor mye det ble. En del går bort i skatt, men det er uansett penger som kommer godt med. Det går noen kroner ut, så det er bare fint å få noen inn også, sier den talentfulle sprinteren.

Etter at han vant junior-VM i sprint foran landsmannen Erik Øvsthus Bakkejord i Sollefteå i 2003 satte han seg klare mål for den videre karrieren.

- Jeg hadde som mål å gå videre fra prologen sist vinter. Det klarte jeg ikke. I år hadde jeg som mål å klare å komme til semifinalen. Det har jeg klart, men det er klart at jeg ønsker å gjøre det flere ganger i vinter. Neste sjanse blir i Praha 12. januar, sier Kjølstad.

Klassisk-sprinten i Asiago får han neppe gå.

- Det er forhåndsuttatt løpere dit. Det blir sprint-landslaget pluss Jens Arne Svartedal og Odd-Bjørn Hjelmeset som får gå. Om noen blir syke og ikke kan stille, får kanskje vinneren på Veldre til helga gå. Så det kan lønne seg å gå fort der også, sier unggutten.

Han tror at det blir tøft blir å kvalifisere seg til vinterens VM i Oberstdorf.

- VM-sprinten er i klassisk stil, og det er i fristil jeg har gjort det best så langt. Jeg må bare vise styrke i NM, men jeg tror at mye av laget er forhåndsuttatt. Jeg tenker ikke så mye på VM, og det vil være ren bonus om jeg hadde blitt tatt ut, sier Johan Kjølstad.

 


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut