Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Modica/NordicFocus.

Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Modica/NordicFocus.

Klæbo og Kalvå best i Hommelvik, rekruttløperne overbeviser og Ludde er fortsatt verdens raskeste

Oppsummering av helgen

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Hommelvik Grand Prix har blitt et fast innslag mot slutten av rulleskisesongen de siste årene. Startlistene holder alltid meget høyt nivå og årets utgave var intet unntak. Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Didrik Tønseth og Anne Kjersti Kalvå var bare noen av løperne på startstreken. I herreklassen ble rennet preget av høy fart i den første bakken, men da ingen klarte å få en luke, roet farten seg og 11 løpere ble med hele veien til mål i Mostadmarka. Best av alle i spurten var ikke overraskende Johannes Høsflot Klæbo som tok en tilsynelatende enkel seier foran Emil Iversen. Sindre Bjørnestad Skar, som har flyttet til Trondheim for å forberede seg til VM i 2025, ble nummer tre. I kvinneklassen ble rennet et hardkjør fra start ettersom jentene prøvde å henge seg på de nest beste herrene. Akkurat som i 2019 ble seieren en hard fight mellom Anne Kjersti Kalvå og Marte Skaanes. Denne gangen var det Kalvå som dro det lengste strået. Tredjeplassen gikk til Berit Mogstad. Alle resultater fra Hommelvik GP finner du her. Se hele rennet i opptak her.

I Mora har de funnet fram skiene allerede. Her ble det lagt ut kunstsnø i helgen og flere av de beste svenskene kom til start sammen med "verdens raskeste skiløper" Ludvig Søgnen Jensen og Ragnar Bragvin Andresen fra Norge. På lørdagen ble det arrangert supersprint og fellestarter i både langrenn og skiskyting. For jentene plukket Anna Dyvik med seg seieren i begge langrennsøvelsene mens skiskytingen ble vunnet av Sara Andersson. Hos guttene levde Søgnen Jensen opp til kallenavnet sitt og vant sprinten foran Erik Silfver og Ragnar Bragvin Andresen. I fellesstarten var det Gustaf Berglund som vant foran Gustav Eriksson og Axel Ekström. Skiskytingen ble vunnet av Alfred Eriksson. På søndag stod det intervallstart på programmet. I herreklassen var det Erik Silfver som vant, Josehanna Lundgren Wikström vant kvinneklassen. Alle resultatene fra Mora Ski Festival finner du her.

I Førde har Enivest Rulleskirenn blitt arrangert. Hjemmeløper Gjøran Tefre leverte varene og tok en soleklar seier, men det skulle kanskje bare mangle da han var eneste seniorløper på start. I kvinneklassen var det Linnea Otternes Lundekvam som var raskest. Alle resultatene fra rulleskirennet finner du her.

Nøklevann rundt ble arrangert for 40. gang i helgen. For sjette gang på rad, og sjuende totalt, var det Anders Gløersen som var raskest. Ny løyperekord ble det også. Det er tydelig at Anders får trent godt ved siden av tannlegestudiene og papparollen. Andreplassen gikk til Haakon Engelsen Berg. Magnus Warvik ble nummer tre. I kvinneklassen ble det seier til Ingebjørg Arneland Stueberg, også hun på ny løyperekord, foran Marianne Harnes og Invild Tveita. Alle resultatene fra Nøklevann Rundt finner du her.

Den 39. utgaven av Furumomila ble arrangert i helgen. Løpet tiltrekker seg ofte mange raske skiløpere og året i år var intet unntak. Det ble seier for skiløpere i både kvinne- og herreklassen. Rekruttlagsløperne Hedda Østberg Amundsen og Martin Kirkeberg Mørk tok hver sin seier i det 10 kilometer lange løpet. Seierstidene ble på henholdsvis 36.38 og 30.41. Begge viser at formen er i rute før vinteren. Andreplass i kvinneklassen gikk til Marianne Andersen og tredjeplassen tok Margrethe Bergane. I herreklassen ble Martin Kristiansen nummer to og Sondre Strande Omland nummer tre. Alle resultater fra Furumomila finner du her

Frognerparken og SK Vidar var vertskap for NM terrengløp lang løype som ble arrangert på søndag. Regnvær gjennom dagen gjorde det hele til en våt opplevelse for publikum, men plaget nok ikke utøverne for mye. Selv om flere skiløpere var på start kom speaker med et lite stikk til langrennsløperne underveis: "Skiløperne er for feige til å stille opp. Derfor står denne konkurransen mellom friidrett og orientering". NM-gullene gikk til Bjørnar Sandnes Lillefosse og Mathilde Theisen. Orienteringsstjerne Kasper Fosser ble nummer tre..Alle resultatene fra NM terrengløp finner du her.

Det fjerde av sesongens Marathon Majors gikk av stabelen i Chicago på søndag. Vinnerne av løpet ble kenyanske Ruth Chepngetich og etiopiske Seifu Tura Abdiwak. I herreklassen ble den amerikanske løperen Galen Rupp, som har vært i treningsgruppen til den omstridte treneren Alberto Salazar og tatt sølv og bronse fra OL i 2012 og 2016, nummer to. Alle resultater fra Chicago Marathon finner du her. På grunn av koronapandemien har det blitt kort avstand mellom de store maratonløpene i høst. Tokyo Marathon er flyttet til mars og Boston Marathon (startlister finner du her) arrangeres allerede i morgen, mandag. Det siste av de største maratonløpene, New York Marathon arrangeres 7. november.

Skeikampen opp er et motbakkeløp over 2,8 kilometer som stiger 280 høydemeter fra start til mål på toppen av Skeikampen. I kvinneklassen vant Team Elon Innlandet-løper Mari Nordlunde. Tori Angell ble nummer to og Anna Zielinkiewicz ble nummer tre. I herreklassen vant Vegard Ølstad Dalberg. Martin Jancus og Oddvin Offigstad fulgte på de neste plassene. Alle resultater fra Skeikampen Opp finner du her.

Fredrikstadmarka Rundt er et tradisjonsrikt løp i skogsområdene rundt Fredrikstad som ble arrangert for 48. gang på lørdag. Løypetraseen har vært mer eller mindre uendret siden 1974. Vinner av løpet ble Lisa Lee og Magnus Erstad. På andreplass i herreklassen kom den meget gode orienteringsløperen Gaute Steiwer. Alle resultatene fra løpet finner du her.

Det siste av sesongens fem sykkelmonumenter, Il Lombardia, gikk av stabelen på lørdag. Løypa endrer seg ofte noe fra år til år, og årets utgave gikk over 239 kilometer med 4500 høydemetre fra Como til Bergamo. Det som derimot er fast prosedyre er at løypa passerer Madonna del Ghisallo som er et velkjent sykkelkapell med tilhørende sykkelmuseum. Den evige flamme brenner inne i kapellet til ære for alle syklister som har gått bort. Rittet som går under kallenavnet "race of the falling leaves" ble i år vunnet av Tour de France-vinner Tadej Pogacar foran Fausto Masnada og Adam Yates. Alle resultater fra Il Lombardia finner du her

Det har vært en mengde andre arrangementer i helgen, du finner resultatene som alltid i vår store resultatdatabse.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse