smil

Klar for Skandinavisk Cup

Kometene denne sesongen, Therese Johaug og Simen Østensen, er klar for Skandinavisk Cup neste helg.
Tips en venn  Skriv ut

Simen Håkon Østensen og Therese Johaug er kometene i langrenns-Norge denne sesongen. Mange har ment at de burde gått verdenscup, men landslagsledelsen har vært klare i sin sak, og mener at de bør ta steget innom Skandinavisk Cup.

Går Skandinavisk for å komme med til v-cup

Denne helgen, under norgescuprennene på Sjusjøen, har de to imponert nok en gang. Begge vant sine respektive klasser begge dager og viste igjen at de er verdig en plass i Skandinavisk Cup, kanskje også verdenscup. Og noe som er helt sikkert er at begge kommer til å gå internasjonalt i vinter hvis formen opprettholdes.

 

- Jeg er vel i den berømte flytsonen om dagen. Det meste stemmer nå, sier Simen Håkon Østensen.

 

Han sier at han har snakket med Åge Skinstad og Morten Aa. Djupvik om verdenscupdeltakelse, men at de har blitt enige om at han skal gå Skandinavisk Cup i Finland til helge. Og begrunnelsen for det er enkel.

 

- Den som leder skandinavisk cup etter de tre første rennene i Finland neste helg, får friplass i alle verdenscuprenn mellom Tour de Ski og VM etter jul. Og slik vi vurderer det, er Simen Østersen den av våre med størst sjanse til å klare akkurat det. Derfor mener vi det er mer fornuftig å sende ham til skandinavisk cup enn til et enkeltstående verdenscuprenn i høyden. Dette har vi prøvd å kommunisere til Simen. Og jeg tror han er enig, sier Skinstad til Nettavisen.

 

Til langrenn.com sier han at det ikke er noe tvil om at Østensen er god nok for verndenscup i La Clusaz, men at de mener at den planen de har lagt opp nå er mer fornuftig enn å kaste han ut i verdenscup.

- Jeg bør nok ikke være så langt unna verdenscup heller. Men jeg ser begrunnelsen og er enig i at det kan være lurt å starte der, sier Østensen selv til langrenn.com.

 

18-åring mot seniorer

Det samme gjelder Therese Johaug. Hun var hardt inne i diskusjonen inn mot verdenscuprennene i Kuusamo, men støtteapparatet rundt ungjenta mente at det var for tidlig, og at hun også burde ta steget innom Skandinavisk Cup.

 

- Jeg er klar for å møte seniorene nå. Jeg gleder meg til helgen, sier Johaug.

 

Hun gikk igjen et knall sterkt løp i juniorklasset – et løp som hadde holdt til 3. plass i seniorklassen, bak Marit Bjørgen og Hilde GP.

 

Før Skandinavisk Cup har hun få forhåpninger.

 

- Jeg vet ikke hvordan nivået er der, så jeg skal bare gjøre mitt beste og gå så fort på ski som jeg klarer.

 

Skandinavisk Cup går i Finland, og det skal gåes klassisk sprint, 10/15 km klassisk og 10/15 km fristil fellesstart.

 

Troppen over de som reiser til Finland offentliggjøres mandag klokken 14.00. Langrenn.com kommer tilbake med dette uttaket. Men at Johaug og Østensen er to av disse navnen er bekreftet fra Skiforbundet.

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut