Resultater: Rekordløpet Lier| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5| Ep. 6|
Fra forrige utgave av Hafjell Opp. Arrangørfoto.

Fra forrige utgave av Hafjell Opp. Arrangørfoto.

Klart for Hafjell Opp med flere spennende nyheter: – En konkurranse i konkurransen

Lørdag er det igjen klart for det populære motbakkeløpet Hafjell Opp i Øyer og Oppland. Arrangøren kan lokke mer flere spennende nyheter.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Til helgen er det klart for bakkeløpet Hafjell Opp. Arrangøren henvender seg til et bredt publikum, alt fra eliten til familien.

- Vi har både famileklasse, trimklasse, ungdomsklasse og konkurranseklasse, forklarer markedsansvarlig Espen Harald Bjerke.

- I trimklassene kan du velge mellom 8 kilometers løype med start i bunnen av Hafjell Alpinsenter eller 4 km som har start på Mosetertoppen. Her er det mulig å ta gondolen til start. Familieklassen og ungdomsklassen har også start på Mosetertoppen.

Konkurranseklassen er kun på den lange distansen?

- Ja, i konkurranseklassen må man ta hele bakken. Her er det drikkestasjon halvveis på Mosetertoppen og på Mountain Loungen, forklarer Bjerke

I fjor lanserte Hafjell Opp Mountain Lounge som var plassert etter en drøy kilometer ut i 4 kilometers løypa.

- Mountain Loungen ble veldig godt mottatt blant deltakerne i trimklassene og spesielt i familieklassen. Vi viderefører selvfølgelig Mountain Lounge i år også.

Les videre nedenfor bildet
Fra en tidligere utgave av Hafjell Opp. Arrangørfoto.
Drikkestasjon ved Mountain Lounge. Arrangørfoto.

Hva skjer på Mountain Loungen?

- Her blir det muligheter for å ta en pust i bakken og slappe av rundt bålpanna og kanskje ta seg en matbit. Det er varme griller her så det er muligheter for å grille seg en pølse også, skyter Bjerke inn.

- Vi ønsker at deltakerne skal kunne delta i Hafjell Opp i sitt eget tempo. At folk vil sette seg ned og kanskje heie på de som har dårligere tid er helt topp.

Det går også rykter om Afterrun?

- Ja, i år er Hafjell Opp en del av Hafjell Sportsfestival hvor det er flere sportslige aktiviteter i Hafjell. Det er tanken at alle samles på Pellestova etter aktivitetene. Det er blant annet sykkelritt, Pellerittet med start og mål på Pellestova som også er målgang for Hafjell Opp. Så her satser vi på god stemning i målområdet.

- Utover ettermiddagen vil det også blir livemusikk fra teltet utenfor Pellestova. Her vil det bli muligheter for servering for store og små. Tema for Afterrun er Oktoberfest, så dette kan bli moro, sier Bjerke lurt.

Red Bull King of the Mountain

Er det noen flere nyvinninger for året?

- Ja, årets store nyvinning i Hafjell Opp er Red Bull King of the Mountain. Her skal vi kåre beste dame og herre i konkurranseklassen. Dette blir en konkurranse i konkurransen, forteller Bjerke.

- King of the Mountain-prisen er rett nedenfor Mountain Loungen så her kan de som går den korte distansen stoppe og heie på de som kjemper i teten på konkurranseklassene og se hvem som blir King of the Mountain, sier Bjerke avsluttningsvis.

---

Hafjell Opp er samarbeidpartner med Langrenn.com.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


Annonse