Illustrasjonsbilde fra ultraløpet Salomon Xreid Hardangervidda. Foto: Kai-Otto Melau.

Illustrasjonsbilde fra ultraløpet Salomon Xreid Hardangervidda. Foto: Kai-Otto Melau.

KLART FOR SALOMON XREID FEMUNDEN

105 KM VENTER FOR 120 DELTAKERE

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

KRYSSE FEMUNDEN NASJONALPARK PÅ UNDER ET DØGN

Salomon Xreid Femunden fra Elgå til Røros, en sjelden naturopplevelse gjennom urskogen i Femundsmarka som ender i velkjente Røros som er på UNESCOs verdensarvliste.

Salomon Xreid ultramaraton arrangeres av Xreid Norway og årets utgave er den åttende i løpets historie. Det unike med løpet er at det flyttes rundt i Norge og byr deltakerne på nye storslåtte naturopplevelser hvert år. Etter et spesielt år preget av pandemi og avlysninger er Xreid veldig stolte av å kunne arrangere åres løp med godt ivaretatt smittevern.

Årets Xreid arrangeres i storslåtte Femundsmarka nasjonalpark, som i år feirer 50- års jubileum som nasjonalpark. Løypen går gjennom store sammenhengende, urørte villmarksområder som ender opp i historiske omgivelser i Røros sentrum.

25. juni 2021, klokken 12:00 går startskuddet for Salomon Xreid Femundsmarka.

Foran de 120 deltagerne venter ca. 105 km og 2700 D++ gjennom en av de eldste nasjonalparkene i Norge. Turen byr på et urtidspreget landskap med heftige terrengformasjoner, lange oversiktlige sletter med steinlandskap og urskog med et rikt mangfold av dyrearter.

Løperne vil møte crew og support på 2 punktunderveis i løypa: Fra start i Elgå skal deltakerne ta seg langs foten av den mektige Elgåhogna (1460moh) frem mot sjekkpunkt 1 Haugen gård. Terrenget er preget av variert fjellterreng på merket DNT sti. Mellom sjekkpunkt 1 og 2 på Feragen skal løperne gjennom indrefileten av Femunden nasjonalpark hvor heftig natur ligger urørt langs storslåtte Femunden. Årets rute er omtrent 3 fulldistanse maraton med variert stigning.

Når de kommer i mål utover lørdagen har de gjennomført en tur som de fleste bruker opp mot en uke på, dersom de hadde prøvd å gjennomføre en slik tur i det hele tatt! Uansett så tilsier erfaringen at løperne vil få en naturopplevelse av de sjeldne og dele øyeblikk med hverandre underveis som er helt magiske.

De 100 løperne en variert gjeng. Noen tidligere kjenninger, noen med mange mil i beina, men også de som prøver seg på et ultramaraton for første gang. Både antall høydemeter og terrenget vil sette utøverne på prøve. «Vi er glade for at vi er tilbake og endelig kan arranger løpet. Og det er ekstra morro at vi kan arrangere et løp i Femunden på 50- jubileet til nasjonalparken». sier løpsleder Jan-Sigurd Sørensen. Sørensen sikker på at løperen vil få en flott tur med nydelige naturopplevelser og flott norsk sommervær.

* Komplette resultater


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse