Startfeltet i Tverrfjelldilten 2014. I fremste rekkje Asgeir Årdal, André Haugsbø og Roger Lillestøl. Foto: Margunn Hjelmeset.

Startfeltet i Tverrfjelldilten 2014. I fremste rekkje Asgeir Årdal, André Haugsbø og Roger Lillestøl. Foto: Margunn Hjelmeset.

Klart for Tverrfjelldilten - Birken-seeding i Sogn og Fjordane

Markane IL inviterer til Sogn og Fjordanes eneste seedingrenn til Birken, Tverrfjelldilten, som får sin tredje utgave lørdag. Det 41 kilometer lange rennet med start og mål på Ullsheim har fått en finere og mer variert løypetrasé.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Markane IL innbyr for tredje gong til turrennet Tverrfjelldilten, laurdag 14. februar 2015 med start kl. 1200.

Rennet er i år 41 km langt og har start og mål på Ullsheim. Dette er også denne sesongen einaste rennet i Sogn og Fjordane som er godkjent som seedingrenn til Birkebeinerrennet.

Løypa er noko omlagt i høve tidlegare renn. Årets utgåve er meir variert og har noko mindre samla stigning.

Det vert også i år to rundar, ei lang runde på 28 km og ei kortare runde på 13 km. Vi nyttar i år det flotte terrenget på Hogden i 1. runde.

Det er meIdt fint ver i helga, og terrenget her er ei oppleving med den flotte utsikta til alle kantar.

I første runde vert det også ein tur nord om Tonningsetra i det slakke og småkuperte terrenget der. Det er også laga ny trasé ned frå Turrhaugen så løparane slepp den kvidefulle nedkøyringa som har vore nytta tidlegare.

Dermed vert det ein finare og meir variert renntrasé enn tidlegare. Etter ein snøfattig vinter i fjor, er det i år god vinterstemning med rikeleg med snø i terrenget.

Alt skal liggje til rette for eit flott renn til helga.

Det er sjølvsagt høve til å stille opp i Tverrfjelldilten også om ein ikkje skal delta på Birken. Informasjon om påmelding, årets løypekart m.m. er utlagt på www.markane.no.

Det er framleis mogleg å etterpåmelde seg. Vi håpar endå fleire i både eige fylket og nabofylka nyttar høvet til å stille på.

Fin premie til alle klassevinnarane, samt deltakarmedaljar til alle startande. Premie til beste tida for dame og herre, uansett klasse.

Linker
* Rennets hjemmeside
* Resultater, omtaler, værvarsel, bilder


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus