-->
Ebba Andersson. Foto: Modica/NordicFocus.

Ebba Andersson. Foto: Modica/NordicFocus.

KLUBBSKIFTE: Ebba Andersson bytter klubb

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Ebba och Fredrik Andersson till Piteå Elit

Syskonen Ebba och Fredrik Andersson är klara för Piteå Elit.

- Vi hoppas kunna utveckla oss ännu mer både i och utanför spåret tillsammans med alla duktiga aktiva, ledare och vallare i Piteå, säger landslagsåkarna från Sollefteå.

- Sollefteå Skidor IF har betytt mycket för oss genom åren. Vi är tacksamma för de år som vi har tillbringat i deras fina verksamhet, men nu är tiden inne för att byta klubbmiljö. Både Fredrik och jag umgås och tränar ofta med åkare från Piteå Elit. Vi har hört mycket gott om klubbens professionella organisation, laganda och om ett helhetstänk kring individ och grupputveckling. Det har lockat oss.

- Den här övergången känns inspirerande och trygg i förberedelserna inför vinterns tävlingar, säger 22-åriga Ebba Andersson som senaste säsongen blev dubbel U 23-världsmästarinna och tog sex individuella pallplatser i världscupen.

Lillebror Fredrik, 21, sjua och åtta i U23 VM:s distanslopp i tyska Oberwiesenthal, fyller på:

- På senare år har många i Piteå Elit tagit stora kliv framåt i sina karriärer. Klubben har en härlig framåtanda med bred kompetens och enlaganda som jag vill vara en del av, och givetvis själv bidra till. Det tror jag kommer ge mig en extra kick i min satsning.

Piteå Elit vill vara tydliga med att Ebba och Fredrik Andersson själva önskat sig till klubben.

- Hos oss bygger vi laget före jaget, enligt en värdegrund som alla aktiva och ledare skriver under på och som går ut på att vi tillsammans ska göra varandra bra, bättre, bäst, berättar sportchefen Joakim Abrahamsson som välkomnar Ebba och Fredrik till klubben. I Piteå Elit finns sedan tidigare landslagsåkarna Charlotte Kalla, Jonna Sundling, Emma Ribom, Lisa Vinsa, Johan Häggström, Viktor Brännmark, Martin Bergström och Björn Sandström.

- Det är med glädje och stolthet vi konstaterar att Piteå Elit fått Ebba och Fredrik Anderssons förtroende att leda och organisera deras nationella aktiviteter i träning och tävling åren framöver. Vi lovar göra vårt bästa för att de ska trivas och utvecklas med oss, säger ordförande Per Jervfors.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus