-->
Starten går i Kobberløpet 2019. Foto: Kariannne Grønbech.

Starten går i Kobberløpet 2019. Foto: Kariannne Grønbech.

Kobberløpet har fått dato

– Det 52. Kobberløpet er terminfestet.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Det 52. Kobberløpet er terminfestet til 18. april 2020, sier Mona Mosti, daglig leder i Kobberløpet.

– Vi har de siste årene lagt oss på den første helga etter del 2 av NM. I år kommer palme- og påskehelg i mellom. Det er tett mellom turrennene i denne perioden. Vi er glade for at vi ikke kolliderer med andre store renn i Nord-Norge som Reistadløpet og Svalbard Skimaraton, sier Mona Mosti.

Etter at Kobberløpet i 50 år hadde ligget på mellom 100 og 500 deltagere økte oppslutningen formidabelt til fjorårets jubileumsutgave da 1200 stilte til start. I år holdt det høye deltagerantallet seg.

Flere av landets beste skiløpere har snakket varmt om rennet i Sulis, og bidratt til at stadig flere vet om skiløpet i fjellheimen. Også i 2020 vil det være et sterkt kobbel toppløpere på start i Sulitjelma.

Blant de som allerede har meldt sin ankomst er olympisk mester Ragnhild Haga og verdensmester Niklas Dyrhaug.

Gode minner

– Blant mange fine minner fra Kobberløpet står første besøket som noe helt spesielt. Vi fikk omvisning i gruva og lærte historia om Sulis. Etter løpet fikk jeg slavemerket. Det er utrolig fint å tenke tilbake på, sier Niklas Dyrhaug.

Niklas Dyrhaug er i full trening igjen etter å ha gjennomgått en lyskeoperasjon for noen måneder siden. Han håper å være i god form når han stiller på start i Sulis i 2020. Det blir femte gang trønderen stiller i Sulis Kobberløps-helga.

Slagordet

Niklas var den som ga Kobberløpet slagordet: «Vårens vakreste eventyr i nord».

– Slagordet passer perfekt. I Sulis byr de på storslått natur, en gjestfrihet og en entusiasme man ikke ser andre steder. Det håper jeg virkelig Sulis-folkene klarer å ta vare på, sier Dyrhaug.

Han har hatt med seg mange deltagere oppover, både blant venner og familie.

– Kobberløpet er et veldig folkelig arrangement der alle blir sett. Fra trimmere til eliteløpere. Mine venner på landslaget samt familien storkoser seg i Sulis, sier Niklas Dyrhaug.

---

Kobberløpet er profileringspartner av Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus