Halvard Hanevold på jobb under verdenscupen i Khanty-Mansiysk tilbake i 2016. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Halvard Hanevold på jobb under verdenscupen i Khanty-Mansiysk tilbake i 2016. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Kolleger sterkt preget etter Hanevolds bortgang: – Han var limet

Halvard Hanevolds tidligere kolleger er rystet av nyheten om at han er død.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Halvard Hanevolds tidligere kolleger i NRK er rystet av nyheten om at han er død.

OL-mesteren Hanevold døde i sin bolig i Asker tirsdag morgen. Han ble 49 år gammel. Nyheten kom som et sjokk på den tidligere skiskytterens kolleger i NRK.

Liv Grete Skjelbreid satt i foreldremøte da Hanevolds død ble kjent og sier til NTB at hun er i sjokk.

– Jeg prøver å forstå hva som har skjedd, og jeg tenker på alle de gode minnene jeg har sammen med Halvard. Samtidig håper jeg at jeg kan våkne opp i morgen og få vite at dette ikke er sant, sier en preget Skjelbreid.

Skjelbreid var på det norske skiskytterlandslaget samtidig som Hanevold, men la opp tidligere enn ham. De siste årene var de kolleger som ekspertkommentatorer på NRK.

– Han var en fantastisk motivator og den mest grundige personen jeg har vært borti. Han hadde alltid en plan A og en plan B og kanskje til og med en plan C. Hvis du spurte ham om råd, eller det var noe du lurte på, så kunne det ta litt tid før du fikk svar. Det var fordi han alltid undersøkte grundig før han svarte. Du kunne alltid stole på svaret du fikk, sier hun.

Inspirator

Hun beskriver Hanevold som den stødige som alltid tok ansvar og fant løsninger når det var konflikter.

– Han var ikke minst en inspirator for alle de som ikke alltid hadde enkleste vei til toppen. Han var villig til å gå andre veier og skille seg ut for å bli god, avslutter Liv Grete Skjelbreid.

Ola Lunde jobbet som kommentator i NRK sammen med Hanevold i flere år.

– Det var et helt fryktelig sjokk for meg. Det er jo ikke mange dager siden jeg så ham på TV, at han kommenterte og ble intervjuet og så frisk og rask ut der. Det er rett og slett fryktelig. Det er så ufattelig tragisk, sier en preget Ola Lunde til NRK.

Til Dagbladet forteller Lunde at Hanevold var dedikert til sporten, også på TV.

– Jeg har jobbet med ham siden han la opp, og det har vært veldig bra, og han klarte å ta ekspertrollen veldig bra. Han var dedikert og kjente sporten veldig godt.

– Et interessant menneske

NRKs skiskytterkommentator Andreas Stabrun Smith betegner Halvard Hanevolds dødsfall som «helt ubegripelig».

– Det er det mest sjokkerende jeg har hørt noen gang. Jeg har akkurat fått beskjeden, det er vanskelig å si noe, sier Stabrun Smith til Budstikka.

Han traff Hanevold i Frankrike sist helg. Skiskytterkommentatoren minnes Hanevold som en fyr det var godt å være på tur med.

– Halvard var veldig sosial og omgjengelig. Han likte å gruble og gå i dybden på ting. Hvis jeg stilte ham et spørsmål, grublet han som regel før det kom et svar. Han var et interessant menneske å være sammen med, sier NRK-kommentatoren.

Limet i landslaget

Torgeir Bjørn var i tillegg til å være NRK-kollega treneren til Halvard Hanvold en periode. Til Dagbladet forteller Bjørn at han var sjokkert da han fikk høre nyheten.

Han husker Hanevold som en naturlig leder, i tillegg til en fantastisk skiskytter.

– Han var limet i landslaget da jeg var trener. Vi hadde løpere som Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og andre som satte standarden på mange ting, men det var Halvard som var den samlende i laget.

– Hvis det var store ting og diskusjoner, sto han fram som en leder og en som samlet gruppa, sier han til avisen.

Se også:
Halvard Hanevold er død
* Fakta om Halvard Hanevold


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus