-->
Stormen Dagmar har gjort store skader i Hudiksvall. Foto: Åke Ekblom.

Stormen Dagmar har gjort store skader i Hudiksvall. Foto: Åke Ekblom.

Kritisk for Skandinavisk Cup

Sesongens 2. runde i Skandinavisk Cup henger i en tynn tråd. I svenske Hudiksvall har nemlig stormen Dagmar gjort store skader. Gunilla Back i Svenska Skidförbundet opplyser til Langrenn.com at de nå ser på ulike muligheter.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Som bildet over viser et lite innblikk av er det betydelige skader i området hvor Skandinavisk Cup skulle arrangeres helgen 7. og 8. januar.

- Hvor ille er det?

- Vi har foreløpig ikke helt oversikt, men utfordringen er at det ikke bare er i Hudiksvall det er store skader, men også i områdene rundt, forteller Gunilla Back.

Hudiksvall ligger på den svenske øst-kysten, mellom Gävle og Sundsvall.

Til Langrenn.com sier Back at det ikke bare er trær som har blåst over ende, men også el-ledninger.

- Dette gjør at vi må ha proffesjonelle folk til å rydde opp i ødeleggelsene. Men av naturlige årsaker må disse først prioritere opprydningsarbeid i samfunnet for øvrig.

- Hvilke alternativer ser dere på?

- Det er det som er litt vanskelig. Siden vi ikke har helt oversikt vet vi foreløpig ikke hvilke andre muligheter som finnes, sier Back som er grenkoordinator i Svenska Skidförbundet.

- En mulighet kan for eksempel være å flytte arrangementet til et annet sted, men det kan også være aktuelt å utsette rennet til helgen etter, påpeker Gunilla Back.

Et annet element som i tillegg til nedblåste trær og strømlinjer gjør situasjonen vanskelig er at det mange steder i Sverige også er relativt sparsomt med snø.

Men det jobbes altså nå med å skaffe god oversikt over skadeomfanget, samt også ulike alternativer for gjennomføring av sesongens svenske runde av Skandinavisk Cup.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus