-->
Finn Hågen Krogh ute i prologen til NM-sprinten i Tromsø 2016. Der endte han på 17. plass etter å ha trøblet med løypevalg underveis. Senere tok han gull i finalen. Foto: Erik Borg.

Finn Hågen Krogh ute i prologen til NM-sprinten i Tromsø 2016. Der endte han på 17. plass etter å ha trøblet med løypevalg underveis. Senere tok han gull i finalen. Foto: Erik Borg.

Kroghs dramatiske vei mot gull: - Trodde det var over der ute

Hadde det ikke vært for noen tapre sjeler ute i løypa, er det ikke sikkert Finn Hågen Krogh hadde stått med NM-gullet rundt halsen etter sprinten i Tromsø fredag.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)




Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Til tross for 68.-plass på 15-kilometeren og en gigatabbe i prologen, var det likevel en Tour de Ski-preget Finn-Hågen Krogh som kunne heve hendene over hodet som vinner av sprintgullet i ski-NM fredag.

25-åringen fra Tverrelvdalen har hatt noen tunge treningsdager etter at han gikk inn til 2.-plass sammenlagt i Tour de Ski 10. januar.

Det er ikke noe nytt at ubestemmelige Krogh varierer i prestasjonene, men at han skulle bli nummer 68 på torsdagens 15 kilometer var likevel et godt stykke under pari.

– Hva skjedde?

– Da var nok ikke hodet helt på plass. Det er tungt å motivere seg til å presse skikkelig når man er sliten. Jeg er kanskje litt sliten etter Tour de Ski ennå. Jeg har slitt med å komme meg ordentlig tilbake i trening, og det er nok mest mentalt.

– Det er blitt mindre mengdetrening enn ventet. I Nove Mesto sist helg måtte jeg gå skikkelig i kjelleren for å få en god plassering (5.-plass på 15-kilometeren i fri teknikk), og den innstillingen hadde jeg ikke i går og da falt jeg igjennom.

– Det virket ikke som du hadde verdens beste glid heller?

– Nei, jeg hadde nok ikke topp ski. I går hadde jeg nok dårligst ski, mens det kanskje var motsatt i dag, sa Krogh etter sitt første NM-gull som senior.

Bedre
Krogh kunne forteller om en far og en gamletrener som var på hogget i smøreboden fredag morgen. Likevel kunne det ha gått ad undas også fredag.

Krogh hadde ikke studert løypa godt nok på forhånd, og han gikk feil i prologen.

Heldigvis fikk han rettledning av noen tapre sjeler ute i løypa og han kom seg inn til 17.-plass. Dermed var kvartfinaleplassen sikret.

– Jeg trodde at det var over der ute. Jeg tapte nok noen sekunder på det der, mente Krogh.

– Sløvt av meg, men jeg var aldri redd for å bli disket. Jeg var ikke ute av sporet.

I kvartfinalen som fulgte gikk han som en villmann.

– Jeg fikk en luke der. Semifinalen ble brukt litt mer taktisk. Da slapp jeg Emil (Iversen) foran meg for å bruke litt mindre krefter.

– I dag var det artig å gå. Jeg hadde lave skuldre og klarte å kose meg. Når formen er bra klarer jeg å gå teknisk bra på ski.

– Jeg sløste kanskje litt med kreftene i kvartfinalen, men man går på ski fordi det er morsomt og da synes jeg ikke det gjorde noe at jeg gikk som jeg gikk.

Drammen neste
Finnmarkingen har vært i solid form gjennom hele sesongen, og det er forståelig at det kan variere litt i sporet for ham.

Krogh går ikke flere distanser i dette norgesmesterskapet, og den oppgaven som venter er klassisksprinten i Drammen kommende onsdag.

Der kan han fort bli en skummel å hamle opp med.

– Jeg er nok en del tryggere på skøyteformen. Det er nok heller Brandsdal, Fossli, Golberg og de karene der som må gjøre det for Norge, men jeg stiller gjerne som en outsider og så kan jeg heller overraske.

---

NM del 1
Tromsø, Troms - 29. januar 2016

Menn - Sprint finale, fristil

1. Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen IL 3:25,75
2. Sindre Bjørnestad Skar, Bærums Verk og Hauger IF +0,21
3. Håvard Solås Taugbøl, Lillehammer Skiklub +0,27
4. Eirik Brandsdal, Kjelsås IL +0,49
5. Emil Iversen, IL Varden +0,67
6. Pål Golberg, Gol IL +4,76

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus