-->
Marit Bjørgen på Beitostølen, Foto Trond Harald Sand

Marit Bjørgen på Beitostølen, Foto Trond Harald Sand

Kuitunen sterkest i prologen

Finske Virpi Kuitinen viste med seier i dag at hun er tilbake i toppen. Marit Bjørgen gikk inn til fjerdeplass.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Virpi Kuitunen avsluttet meget sterkt på den 3,3 kilometer lange klassiske prologen som åpnet Tour de Ski i dag. I mål var hun 0,7 sekunder foran lagvenninne Aino Kaisa Saarinen. Polske Justyna Kowalczyk tok tredjeplassen, 1,9 sekunder bak.

Marit Bjørgen ble beste norske løper på fjerdeplass 6,1 sekunder bak Kuitunen. Bjørgen avsluttet i likhet med Kuitunen sterkt. Therese Johaug gikk en sterk prolog og ble nest beste nordmann på 10. plass.

Vibeke W. Skofterud skuffet litt med en 14. plass i Nove Mesto i dag, men hun skal ha hatt litt problemer med magen de siste dagene.

- Formen var litt dårligere enn jeg hadde håpet på, men det er fortsatt syv renn igjen, sier Vibeke W: Skofterud til NRK.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen startet med den gule sammenlagttrøya sist av samtlige løpere i dagens renn. Jacobsen gikk inn til en 18. plass, 21.4 sekunder bak vinneren.

- Formen er grei, jeg hadde bare rett og slett en skikkelig dårlig dag. Alle kommer nok til å ha en dårlig dag i løpet av Tour de Ski. Nå håper jeg det går bedre utover. Det har fungert bra på trening og jeg skal ikke henge med hodet på grunn av det her, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

Dagens renn gir bonussekunder til de tre beste løperne, henholdsvis 15, 10 og 5 sekunder. Dermed går Marit Bjørgen ut på morgendagens 10 km fristil jaktstart 21,1 sekunder bak Kuitunen.

Øvrige norske plasseringer:
14. Vibeke W. Skofterud
18. Astrid U. Jacobsen
24. Kristin S. Steira
26. Kristin Mürer Stemland

Fullstendig resultatliste:
Tour de Ski prolog kvinner

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut