-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

Kuitunen til topps i Davos

Virpi Kuitunen er tilbake etter sykdom og vant dagens renn i Davos. Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira på pallen.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Finske Virpi Kuitunen tok årets første verdenscupseier i Davos i dag. Vibeke Skofterud ble nummer to og Kristin Størmer Steira delte tredjeplassen med Aino Kaisa Saarinen, Finland.

Vibeke Skofterud startet fra siste startnummer og dro til fra første stavtak. Ved første mellomtid på 1,2 kilometer var hun hele 11 sekunder foran Virpi Kuitunen.

Ved 6,6 kilometer var avstanden den samme, men opp til 7,8 kilometer tapte Skofterud hele forspranget og måtte se seg slått med 10, 9 sekunder i mål. Kuitunen hadde en fin tendens i løpet sitt og vant en komfortabel seier.

- Jeg er kjempefornøyd med å komme på pallen i dag, men jeg var fryktelig sliten på slutten. Jeg ble litt påvirket av at jeg ledet så nærme mål, men prøvde å konsentrere meg om det jeg skulle gjøre. Det ble tungt på slutten og jeg stivnet, men jeg er veldig fornøyd. Jeg viser igjen at jeg er i god form og kan hevde meg blant de beste, sier Vibeke Skofterud til NRK.

Kristin Størmer Steira, som også tidligere har vist gode takter i høyden, hadde en motsatt tendens enn Skofterud i løpet sitt. Steira plukket stadig plasser underveis i rennet og gikk tilslutt inn 23,5 sekunder bak Kuitunen i mål. Det holdt til en delt tredjeplass med Aino Kaisa Saarinen.

- Endelig begynner formen å snu, sier Kristin Størmer Steira.

- Jentene gjorde det som gutta veldig bra i dag. Vi kan absolutt ikke klage på dagens resultater, sier Vidar Løfshus til langrenn.com.

Forrige helgs verdenscupvinner, Marit Bjørgen, stilte ikke til start på grunn av sykdom.  Astrid Uhrenholdt Jacobsen valgte å stå over rennet i Davos for å trene til de kommende verdenscuprennene og Tour de Ski.

Bjørgen leder fortsatt verdenscupen sammenlagt, med Skofterud på andreplass og Petra Majdic på tredjeplass. Virpi Kuitunen er nummer ni.

Øvrige norske resultater:
20. Therese Johaug
22. Kristin Mürer Stemland
32. Ingrid Aunet Tyldum


Fullstendig resultatliste:
WC Davos 10 km kvinner


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut