Henrik H. Kvissel. Foto: Erik Borg.

Henrik H. Kvissel. Foto: Erik Borg.

Kvissel ut av Team United Bakeries: - Stolt over kulturen vi har skapt

- Vi har vunnet mye og hatt mye moro sammen, samtidig som vi også har hatt våre tap og vokst videre fra dem, sier tidligere Team United Bakeries-manager Henrik H. Kvissel til Langrenn.com.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Etter 5 år i Team United Bakeries, var det med tungt hjerte at Henrik H. Kvissel forlot sin post som manager for de gulkledde langløpstoppene.

- Det er veldig rart og følesesmessig tungt, men 5 år er en god stund og nå tror jeg det var fornuftig å sende skuta videre. Vi har vunnet mye og hatt mye moro sammen, samtidig som vi også har hatt våre tap og vokst videre fra dem, sier Kvissel til Langrenn.com.

Han startet med salg i United Bakeries for 6 år siden. Deretter begynte langløpseventyret med Team Skigo, som så ble til Team United Bakeries.

Alle er involvert
Kvissel vil nå rette en stor takk til eier Remi Goulignac og hele selskapet United Bakeries.

- Remi er nært knytta til laget og har virkelig gitt oss alle muligheter for å lykkes. Han har støttet meg i tykt og tynt og kommet med hint og vink når det har vært mulig å gjøre ting annerledes. Tenkemåten til Remi har jeg personlig lært utrolig mye av, sier Kvissel.

- Vi har klart å videreføre kulturen i United Bakeries videre inn i teamet. Det er en kultur jeg ser fra alle, fra de som er på gulvet til de som er i ledelsen, og hele United Bakeries-systemet. De er en del av Team United Bakeries. Måten vi har sydd sammen det sportslige og den daglige driften gjør meg stolt.

Fra kolleger til kompiser
Gjennom de 5 sesongene har Kvissel knyttet tette bånd til løperne. Noen utskiftninger i troppen har det vært underveis, men flere har også vært med hele veien.

- Løperne har gitt meg spillerom til å komme med mine innspill selv om jeg ikke er noen trener. De har vært veldig positive til måten vi har løst ting på, sier Kvissel.

- Vi har blitt en sammensveiset gjeng - ikke bare et team som reiser rundt, men også svært gode kompiser.

Oppskrift på suksess
Den sportslige suksessen har ikke uteblitt. Forrige sesong endte det med seier i halvparten av alle renn i Ski Classics, deriblant Vasaloppet og Birkebeinerrennet.

- Vi har et mantra i gruppa: ha is i magen og ha troa på det du driver med. Du må alltid fornye deg, men du må ha et mål og det må du følge, forklarer Kvissel om suksessen.

- Så må du ha flinke folk i serviceapparatet. Fra dag 1 har vi hatt med oss de samme smørerne. De samme tre gutta har stått i smørebua hele veien. Det tyder på kontinuitet. Kontinuitet og kvalitet henger så godt sammen. Vi lykkes ikke alene, vi lykkes sammen. Det er et rungende vi i Team United Bakeries.

Team United Bakeries har også lykkes sammen med leverandørene og sponsorer.

- God kommunikasjon med leverandører og sponsorer har gitt oss det beste utstyret og de beste forutsetningene. Man vinner ikke langløp på 99%, man må være på 100%, fastslår Kvissel.

Best mulig arvtager
Han har nå startet på sitt neste kapittel i yrkeslivet, i Rottefella hvor han skal jobbe med racing og utvikling.

Team United Bakeries fortsetter ufortrødent videre med Bernhard Rønning som ny manager.

- Bernhard tar over en skute som seiler godt og trygt, men jeg vet at han kommer til å sette en kjempegod kurs for laget og styre med klokskap. Han må sette sin egen kurs, men ta med seg holdningene, historien og kulturen videre, sier Kvissel.

- Bernhard er en veldig kompetent manager og har en god ryggsekk med seg, både administrativt og organisatorisk, i tillegg til den kompetansen har med skitesting og så videre. Det kunne ikke vært en bedre arvtager.

Den tidligere manageren er derfor trygg i sin tro på videre suksess for langløpsbakerne i Ski Classics.

- Det er en flott gruppe løpere, med en kjempebra manager, og alle er nå samla på samme sted. Det er det jeg kaller et herlig kinderegg. Jeg gleder meg til å følge dem videre, avslutter han.

Se også
* Ny manager i Team United Bakeries


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus