Oscar Persson. Foto: Lager 157 Ski Team.

Oscar Persson. Foto: Lager 157 Ski Team.

Lager 157 Ski Team tar opp kampen om ungdomstrøya i Ski Classics

- Vi knytter til oss et av de mest lovende langløpstalentene i Sverige, melder Anton Järnberg i Lager 157 Ski Team.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Lager 157 Ski Team är i full gång med arbetet inför säsongen 2016/2017 och väljer nu att presentera sitt första nyförvärv, 24-årige Oscar Persson som kommer att bli lagets namn i jakten på ungdomsvästen i Ski Classics.

Lager 157 Ski Teams nya åkare Oscar Persson, som är en av Sveriges mest intressanta långloppsåkare inför framtiden, avslutade nyss sin första säsong i långloppscupen Ski Classics.

Bland vinterns resultat finns en 13e plats i Birkebeinerrennet och en 16e plats i Kaiser Maximilian Lauf. Förutom detta även en seger i Skinnarloppet.

- Det känns jättebra att vi knyter till oss en av de mest lovande talangerna inom långlopp i Sverige och han har visat hög kapacitet i vinter, säger teamets sportchef Anton Järnberg.

Född -92 har Persson två år kvar i ungdomsklassen och teamets förhoppning är nu att kunna hjälpa Persson att höja nivån ytterligare för att ge Team Leasplan Go en match i kampen om den rosa ungdomsvästen.

Redan under teamets första lägervecka i Ulricehamn senare i vår kommer Persson att ansluta tillsammans med övriga åkare.

- Det känns kul och spännande att få bli en del av teamet. Nu får jag ännu bättre möjlighet att satsa på vinst i ungdomscupen i vinter, säger Persson.

Lager 157 Ski Team går till vintern in i sin tredje säsong med Lager 157 som huvudsponsor. Under säsongen som var skördade teamet stora framgångar, framförallt då Britta Johansson Norgren bärgade totalsegern i Ski Classics.

Teamet härstammar ur Sveriges första långloppsteam, Helsinge Ski Team.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus