RESULTATER: Ski-NM: Tirsdag: 10/15 km: Kvinner- Menn| Mandag: 5/10 km: Kvinner- Menn| Søndag: 15/30 km: Kvinner- Menn| Øvrige mellom nyhet 4 og 5| Snarvei begivenheter mellom nyhet 2 og 3| 800 FAGARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER| TOPPTRENT SVARER: SVAR 1| SVAR 2| SVAR 3
Geir Endre Rogn (t.h.) sammen med Harald Østberg Amundsen under Junior-VM i Goms 2018. Foto: Erik Borg.

Geir Endre Rogn (t.h.) sammen med Harald Østberg Amundsen under Junior-VM i Goms 2018. Foto: Erik Borg.

EKS-LANDSLAGSTRENER GEIR ENDRE ROGN MED DIGITAL TRENINGSVEILEDNING: – Jeg vet hva som kreves for å nå toppen, og jeg vet hvilken trening som fungerer for å komme dit

Topptrent.com

– Jeg legger opp tilbudet etter den malen jeg hadde for hvordan jeg har jobbet med landslagsløperne.

Tips en venn  Skriv ut

Vil gjøre landslagets treningsoppfølging tilgjengelig for alle.

Topptrent.com er basert på samme modell som oppfølgingen av de norske landslagsløperne. Det er Geir Endre Rogn som lanserer tilbudet.

Rogn har vært trener på landslagsnivå i Skiforbundet de siste fire åra, de første to for juniorlandslaget, og de siste to for kvinnenes elitelandslag. Denne uka offentliggjorde Rogn at han går av som landslagstrener for å ta vare på familien. Kona har vært alvorlig sjuk i flere år. Tilstanden har gradvis forverret seg, og nå venter hun på organtransplantasjon.

– Det er veldig kjedelig å si fra seg drømmejobben, men det var et lett valg å ta. Det måtte bare bli slik nå, sier 38-åringen til Langrenn Pluss.

Brenner for å hjelpe andre
Men den avtroppende landslagstreneren gir seg ikke som trener. Nå tilbyr han personlig treningsveiledning og oppfølging for utøvere gjennom sitt nyetablerte foretak Topptrent.com. Det skal han kombinere med å drive familiegården hjemme i Vang i Valdres.

– Jeg har alltid hatt en stor interesse rundt det å trene og utvikle seg, men jeg synes det er aller mest spennende å hjelpe andre. Jeg fascineres av samspillet mellom trener og utøver og det å finne gode løsninger slik at en får framgang, sier Rogn, som gleder seg til å bruke sin omfattende erfaring og kompetanse til å hjelpe løpere å nå sine mål.

– Jeg har lært mye om hva som fungerer i praksis på høyt nivå fra tida med landslaget og de åtte åra jeg var trener på NTG Geilo før det, samt at jeg har et godt grunnlag fra utdanningen på Norges idrettshøgskole, sier Rogn.

To hovedmålgrupper
Tilbudet retter seg i første omgang mot to hovedmålgrupper.

Den ene er ambisiøse junior- og seniorløpere som kommer fra små klubber og mangler trener og satsingstilbud på elitenivå der de bor. Den andre er eliteløpere som ligger i sjiktet like under landslagsnivå, for eksempel løpere som nettopp er ferdige på skigymnas, men ikke har fått et tilbud gjennom et av Skiforbundets regionlag eller landslag.

– Jeg vet hva som kreves for å nå toppen, og jeg vet hvilken trening som fungerer for å komme dit. Man må trene veldig mye for å hevde seg på øverste nivå, samtidig må det være god kvalitet på gjennomføringen av både hver enkelt økt og totalen av trening. Det er en balansegang, sier Rogn, som har sett utøvere brenne seg på det området før.

– Det er en krevende oppgave å sy sammen et slikt opplegg, og sparring med en trener vil øke muligheten for at treningsarbeidet gir resultater. Der håper jeg å kunne hjelpe med mine erfaringer og min kompetanse, sier Geir Endre Rogn til Langrenn Pluss.

Supermosjonister
Rogn opplever også stor interesse for tilbudet fra ambisiøse supermosjonister. Mange trener godt og mye, men føler behov for innspill for å heve seg enda et hakk.

– Det er mange ivrige mosjonister som bruker veldig mye tid på trening, og jeg får mange henvendelser fra løpere i denne gruppa som ønsker seg veiledning for å sikre at de får best mulig framgang av den treninga de legger ned, sier han.

Digitalt konsept
Koronakrisen har tvunget fram digitalisering på flere nye områder, men Rogn har allerede flere års erfaring med å bruke digitale verktøy i trenerjobben. Gjennom flere år som landslagstrener har han funnet fram til effektive prosesser for å gi utøverne individuelt tilpasset oppfølging. Det er dette som er fundamentet for Topptrent.com.

– Jeg legger opp tilbudet på Topptrent.com etter den malen jeg hadde for hvordan jeg har jobbet med landslagsløperne. Der er det stor grad av nettoppfølging, og vi får utrettet veldig mye på den måten, sier Rogn, og forklarer videre:

– De digitale treningsdagbøkene er blitt veldig gode, og med videoklipp kan vi også jobbe tett med teknikk. Med de ulike digitale løsningene kan jeg tilby god og tett oppfølging av utøverne uten å måtte reise så mye eller ofte. Det er effektivt for begge parter, og ikke minst gjør det at jeg kan fortsette med den jobben jeg elsker, selv om jeg nå skal kutte drastisk ned på antall reisedøgn, sier Geir Endre Rogn.

* Topptrent.com sin hjemmeside

---

ps! Artikkelen ble første gang publisert våren 2020 av Langrenn Pluss


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse