-->
Seierspallen på damenes skiathlon under VM i Seefeld 2019. Fra venstre: Natalia Nepryaeva (3.-plass), Therese Johaug (1) og Ingvild Flugstad Østberg (2). Foto: Modica/NordicFocus.

Seierspallen på damenes skiathlon under VM i Seefeld 2019. Fra venstre: Natalia Nepryaeva (3.-plass), Therese Johaug (1) og Ingvild Flugstad Østberg (2). Foto: Modica/NordicFocus.

Langrenn – En kontinuerlig voksende vinteridrett

I dag kan langrenn utvilsomt betraktes som Norges nasjonalidrett etter mange suksessfulle år der vi har prestert aller best.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Langrenn – En kontinuerlig voksende vintersport
Langrenn som skisport har aldri vært mer populær enn det er nå, takket være det massive medietrykket på stjerneutøvere som blant andre Petter Northug, Therese Johaug, Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen.

I dag kan langrenn utvilsomt betraktes som Norges nasjonalidrett etter mange suksessfulle år der vi har prestert aller best. Som en naturlig følge av at en nasjon er suksessfull innen en idrett så samles også tilskuere framfor tv-ruten for å følge topputøvernes prestasjoner, for noen betyr det også tipping.

Flere og flere nordmenn begynner nemlig å tippe på langrenn, noe som tilbys av ulike casino og bookmakere på nett. Men hvordan er den beste fremgangsmetoden for å tippe på respektive odds innenfor skisport? Vi har gått nærmere inn i saken og undersøkt mulighetene på hvordan du kan ha muligheten til å vinne penger når norske skiutøvere håver inn neste gullmedalje!

Tipping på langrenn
Ønsker man å tippe på langrenn så må man være forberedt at det kan være betydelig vanskeligere å finne bookmakere som tilbyr odds på vintersport. Grunnen til det er fordi langrenn er først og fremst populært i Norden, hvilket betyr at odds-markedet kan være litt mer begrenset enn vintersporter som har flere tilskuere fra hele verden som blant annet ishockey, skiskyting eller alpint.

Velger du derimot en større bookmaker fra Norden som tilbyr odds på vintersport, så er sjansene mye større for at du vil finne samtlige odds på langrenn tilgjengelige i deres portefølje. Noen operatører som er verdt å nevne inkluderer blant andre Bet365, NordicBet og Betsson.

En fordel med at markedet er mer begrenset er at respektive odds kan variere mye mer fra leverandør til leverandør. Er man oppdatert på skiløperens form, løypeprofilen, været og andre parametere, så finns det et potensial til å kunne finne virkelig gode odds som ikke har blitt spilt av mange andre spillere. Som regel så er det slik at jo mer populært et odds-marked er, jo oftere vil markedet som en følge bli korrigert.

De forskjellige kategoriene
Metoden vi kategoriserer langrenn på, gjør vi gjennom løypens distanser i form av kilometer. De mest vanlige vi har per i dag er kortere 1-50 kilometer, stafetter og lengre langdistansløyper som varierer mellom 50-100 kilometers strekke. På nåværende tidspunkt er “Vasaloppet”, som eier rom i Sverige i mars hvert år, verdens lengste løype i langløpscupen som har en strekning på hele 90 kilometer.

Utover ovenstående hovedkategorier, når det kommer til tipping så er det tre forskjellige markeder som ofte tilbys hos bookmakere innenfor langrenn, først og fremst vinnerspill som med andre ord betyr hvem som kommer til å vinne konkurransen.

Head-2-Head der du spiller på hvem som vil gjøre det best av to skiløpere (uavhengig av noen andre utøveres resultat). Det siste markedet som ofte tilbys hos bookmakere er på om skiløper kommer til å havne blant de 3 beste i konkurransen.

Kommende arrangementer i langrenn
For hvert år som går så blir tipping på langrenn samt andre vintersporter mer og mer populært. Det er noe man uten tvil legger merke til om man ser på forskjellige bookmakere og deres utvalg for hvert år som går. Dette er naturligvis noe som er mye mer tydelig når det er et populært arrangement som finner sted som for eksempel OL eller VM, der spenningen og tilskuerantallet er mye høyere enn normalt sett.

Etter å nettopp ha satt punktum for årets ski-VM der Norge endte opp med 25 medaljer og 13 gull, så vil neste ski-VM arrangeres år 2021. Det vil ikke være før år 2022 vi vil se neste vinter-OL som kommer til å være i Peking, Kina. Med det sagt så stanser ikke det mulighetene for gode langrennsarrangement, om vi bortser fra rulleski der det selvfølgelig også finns muligheter.

Hvert enkelt år så arrangerer “Det internasjonale skiforbundet” (FIS) Tour de Ski og Verdenscup som tar tredjeplassen som største konkurransen for langrenn. Årets konkurranse vill begynne allerede november i år 2019 og det vil bli utrolig spennene at se hvordan topputøverne presterer i år!


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus