-->
Petter Northug i Falun-VM. Foto: NordicFocus.

Petter Northug i Falun-VM. Foto: NordicFocus.

Langrenn som religion

Kommentar

Noen millioner nordmenn venter skjelvende på beskjeden om at steinen er veltet, frelseren har igjen tatt bolig blant oss.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Se for deg de titusenvis av lange ansikter verden rundt dersom Paven, erkebiskopene biskopene, prostene, prestene - og folk flest hadde mottatt en SMS fra Frelseren med omlag følgende ordlyd: 

Jeg må dessverre avlyse min lenge varslede tilbakekomst på jorda grunnet stort arbeidspress kombinert med generelt dårlig allmennbefinnende.

Det er effekten av en slik beskjed ledelsen i A/S LangrennsNorge nå føler på. 

I årevis har de gått rundt og regnet med at også denne gangen skulle underet skje, frelseren skulle komme og saldere regnskapet. 

Mørke skulle bli til lys, geip skulle bli erstattet av dusinvis av smilefjes, svenskene skulle stå latterliggjorte tilbake i arenaen. Russerne skulle bli tvunget til å innse at ikke engang KGB og FSB var sterke nok til å stå imot underet fra Mosvik. 

Bak oss, i dødsskyggens dal skulle pustemaskiner og Trofodermin ligge. All elendighet skulle være glemt. Hvem husker vel de tapte slag på seierens dag? Vi ville fått nye ark og nye fargestifter?

Og så avlyser hovedpersonen forestillingen! Apostlene står rådville tilbake. Og ser på hverandre. Hvor er klippen? Hvor er Peter, og hvor er Johannes? Og er det en Thomas blant dem?  

Noen millioner nordmenn venter skjelvende på beskjeden om at steinen er veltet, frelseren har igjen tatt bolig blant oss.

Men denne gangen kommer ingen Magda Madelena med dette gledens budskap. Vi må greie oss sjøl!

Jeg er blant dem som krysser fingrene. Jeg skal 100% sikkert benke meg foran TV'n når alvoret starter i Lahti. For jeg har stor tro på at det blant læreguttene skal tre fram en Peter og en Johannes.

Og jeg håper at Thomas er langtidsskadet. Jeg var på Lygna denne helga - og ble sikker. Helt sikker. Synet jeg hadde fra haugen opp for skistadion må da kunne sammenlignes med det en Nidaros-pilgrim ser i det han runder Sverresborg på Byåsen og ser Nidarosdomen?

En gratulasjon, eller som det heter i dag, en kudos går til arrangøren.

Skrevet av
Sigmund Hov Moen

---

Leserbrev, kåserier, kommentarer og lignende representerer på generell basis skribentens syn og ikke nødvendigvis Langrenn.com sitt ståsted.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut