Illustrasjonsfoto: Hemmersbach/NordicFocus

Illustrasjonsfoto: Hemmersbach/NordicFocus

Lanserer FIS Games: felles FIS-VM for alle grener hvert fjerde år

Nytt VM-konsept kan bli en realitet fra 2024

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Ifølge FIS generalsekretær Michael Vion, vil det nye FIS Games mesterskapet være et viktig tiltak for å øke synligheten og interessen for skisport, og dermed også øke markedsverdien til skisporten.  

– Ambisjonen er at et nytt mesterskap for alle skidisplinene under FIS-paraplyen på samme sted vil bringe hele skisporten sammen og være et viktig tiltak for å promotere alle våre grener, sier Vion til SkiActu.   

Planen er at det nye mesterskapet skal arrangeres hvert fjerde år. Det første FIS-Games mesterskapet kan tidligst arrangeres i 2024, men foreløpig mangler FIS en konkret arrangørby samt at flere detaljer gjenstår på selve konseptet.  

VM fortsatt annethvert år
FIS nye president Johan Eliasch gikk til valg på ambisjonen om å fornye organisasjonen. Han ønsket derfor lenge å innføre VM hvert år, etter mal fra konseptet til det internasjonale skiskytterforbundet IBU. Det fikk han ikke medhold i. 

Blant annet påpekte flere utøvere at et årlig VM ville gjøre en allerede ekstremt tettpakket terminliste enda mer krevende. 

– Vi innså umiddelbart at det å arrangere VM hvert år med unntak av OL-år, ville undergrave verdien av mesterskapet. Noen internasjonale særforbund har allerede innført årlige VM, og de angrer til dels bittert på det. FIS vil fortsette å arrangere VM annethvert år, sier Vion. 

Jobber med flere fornyingsprosjekter
Samtidig understreker Johan Eliasch at han er bestemt på å fornye FIS med nye formater, konsepter og destinasjoner, og jobber med flere prosjekter i den sammenhengen.

Derfor har den nye FIS-presidenten blant annet engasjert den tidligere Formel 1-sjefen Bernie Ecclestone som ekspertkonsulent. Ambisjonen er å tilpasse noen av konseptene fra motorsport for å gjøre skisporten mer attraktiv. 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse