Niklas Dyrhaug underveis mot en 20. plass på 15 km klassisk i verdenscupen i Drammen i 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Niklas Dyrhaug underveis mot en 20. plass på 15 km klassisk i verdenscupen i Drammen i 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Leder totalt, men ser en annen vei

I det siste har han fosset gjennom skiløypene som en virvelvind. Dette har gitt han flere seire og ledelse totalt i Skandinavisk Cup. – Akkurat nå tenker jeg ikke ”SkanCup” i det hele tatt, sier Niklas Dyrhaug til Langren.com.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Niklas Dyrhaug har fire individuelle starter i verdenscupen. På Beitostølen i 2009, Oslo 2010 og Drammen 2011 var det såkalt nasjonal kvote som sikret han startnummer.

I Drammen gikk 24-åringen imidlertid så bra at han kapret en sterk 20. plass på 15 kilometer klassisk og ikke minst plass i den norske troppen til verdenscupen i Lahti helt på tampen av sesongen. Der ble det 34. plass på fellesstart med skibytte.

Hevet seg
Gjennom sommeren har Dyrhaug tatt nye steg, og han sier til Langrenn.com at ledestjernen gjennom måneder med grunntrening og sesongoppkjøring har vært Tour de Ski.

- Antagelig ikke så mange som har trodd at jeg skulle kjempe om plass til Tour de Ski, men jeg har trodd det selv, forteller Niklas Dyrhaug.

Tro kan som kjent flytte fjell, og selv om det for Tydal-løperens vedkommende ikke var behov av å ta sjumilssteg så var han nødt til å heve seg litt for å bli verdenscup- og Tour de Ski kandidat. Og heve seg det har han gjort.

- Jeg har mer inne i år, enn jeg hadde i fjor, understreker rekruttlandslagets Niklas Dyrhaug.

God sesongstart
- Det fungerte veldig bra både i Östersund (svensk verdenscuptest for et par uker siden) og i Skandinavisk Cup helgen som var.

Så bra virket kropp og teknikk for Dyrhaug at det i Sverige ble to seire, mens det i Vuokatti sist fredag til lørdag ble plasseringene 1, 4 og 2 i nevnt rekkefølge.

Landslagsledelsen har lagt merke til ungguttens fremferd og belønnet innsatsen på denne siden av jul med plass i Norges tropp til Tour de Ski, som drar i gang 29. desember.

Høye målsetninger
- I mangel på VM denne sesongen er det Tour de Ski ”som er VM”, og også det som er det store målet, jeg gleder meg, det blir artig, smiler Dyrhaug.

- Jeg har veldig lyst til å vise meg frem i Tour de Ski, og går det bra der håper jeg å få gå verdenscupen videre utover i sesongen. Et annet mål er å gå seg inn på elitelaget.

- Hva med Skandinavisk Cup, du leder jo med 14 poeng, og det er hele 104 poeng ned til nummer 3?

- Akkurat nå tenker jeg ikke ”SkanCup” i det hele tatt, sier Niklas Dyrhaug til Langrenn.com. Han selv har altså for tiden blikk og fokus vendt bort fra Skandinavisk Cup. Det samme må vi anta gjelder for Kristian Tettli Rennemo, som ligger på 2. plass totalt i nevnte cup, men også inngår i Norges tropp til Tour de Ski.

God på alt
- Men Niklas, hva tenker du om deg selv og Tour de Ski?

- Jeg tror Tour de Ski passer meg bra. Jeg er jevn på det meste og behersker forskjellige distanser og stilarter.

- Har du blinket deg ut noen bestemt etappe som passer deg ekstra godt?

- Nei, alle etapper er spennende, jeg har ingen favoritt-etappe. Jeg gleder meg til hver dag, svarer en av den nye sesongens kometer, Niklas Dyrhaug.

---

Skandinavisk Cup sammenlagt
Etter 3 renn i Vuokatti, Finland - 16.-18.desember 2011


Menn
1. Niklas Dyrhaug, NOR 230
2. Kristian Tettli Rennemo, NOR 216
3. Ari Luusua, FIN 126
4. John Kristian Dahl, NOR 125
5. Anatoliy Romanov, RUS 100
6. Jussi Simula, FIN 89

Direktelink til komplett poengstilling i Skandinavisk Cup hos Skiforbundet.no

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus