Anton Karlsson. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Anton Karlsson. Foto: Manzoni/NordicFocus.

LEDERLAGET MISTER EN MANN FOR HELE SESONGEN: – Smerten er fortsatt høy og funksjonen kraftig nedsatt

Nå har meldingen kommet om at sesongens så langt beste lag i langløpscupen Visma Ski Classics blir foruten et av sine sterke kort gjennom hele vinteren.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Anton Karlsson opereras, missar säsongen

Lager 157 Ski Team åkaren Anton Karlsson har sedan i början av september stått utanför tävlingsverksamheten för att rehabilitera ett diskbråck.

Förhoppningen har varit att rehab skulle kunna lösa det akuta problemet, men igår efter ytterligare besök hos läkare så gjorde man valet att gå vidare med operation om ett par veckor.

– Vi har hoppats och trott att Anton skulle komma tillbaka med hjälp av rehab och att han skulle vara spelbar senare i vinter, men tyvärr får vi nu konstatera att Anton inte tävlar denna säsong, säger teamets sportchef Anton Järnberg.

Karlsson, som har vunnit den gröna sprintvästen i Ski Classics de senaste två säsongerna, tvingas nu se kompisarna i teamet från sidan.

– Smärtan är fortsatt hög och funktionen kraftig nedsatt i mitt vänstra ben. Efter att ha haft en väldigt positiv trend och start på min rehabilitering så har det nu tyvärr gått åt andra hållet och just nu är en operation det som är det bästa för mig för att komma tillbaka till normal status med en frisk och smärtfri kropp, berättar Karlsson.

Då en intensiv rehab påbörjades i början av september var förhoppningen att Karlsson skulle vara tillbaka i skidspåret redan till vintern.

Men samtidigt fanns det med i planen att operation kunde vara det som skulle krävas för att Karlsson skulle komma tillbaka. Laget tappar en av sina spetsåkare men tappar inte tron på Karlsson som skidåkare.

– Målet är detsamma, men vägen dit är förändrad. Motivationen är fortsatt väldigt stark, avslutar Karlsson.

Lager 157 Ski består, förutom Anton Karlsson, av åkarna Britta Johansson Norgren, Elin Mohlin, Emil Persson, Andreas Holmberg, Marcus Johansson, Øyvind Moen Fjeld och Stefan Palm.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus