-->
Vidar Løfshus. Foto: Erik Borg.

Vidar Løfshus. Foto: Erik Borg.

Leserbrev fra aktiv langrennsløper: – Landslagsledelsens arroganse

Så skjedde det altså nok en gang. Petter Northug ble offer for landslagets maktmisbruk.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Så skjedde det altså nok en gang. Petter Northug ble offer for landslagets maktmisbruk. Mannen som har VM-gull i alle distanser på VM-programmet, og som de siste 10 årene har vært vår største gull-garantist i mesterskap, faktisk vår eneste. 

Beskjeden kom ikke som noe sjokk. Det er absolutt ikke første gang skiforbundet har stukket kjepper i hjulene til Petters mesterskapsforberedelser, og det vil nok heller ikke bli den siste.

For to år siden fikk Tour de Ski-vinner Northug ordre fra sprintlandslagstrener Arild Monsen om å avbryte sitt høydeopphold før VM i Falun for å gå NM-sprinten på Røros.

Han måtte vise form for å kunne gå VM-sprinten.

Landslagsledelsen var nær ved å gjøre seg selv en bjørnetjeneste, men heldigvis klarte Petter å innfri kravene for uttaket. Resten er historie.

Etter 4 nye VM-gull trodde jeg at Løfshus og co endelig kunne ta til fornuften og lære av sine feil.

Jeg trodde de skulle innse at Petter er en mesterskapsløper, og at han derfor bør få gjennomføre det opplegget han selv mener er riktig.

I det minste trodde jeg at han endelig skulle få den respekten en langrennsstjerne fortjener. Så feil kan man altså ta.

 

Hele langrennsverdenen stiller spørsmålstegn ved måten Skiforbundet behandler Petter på, men det virker ikke å hefte landslagsledelsen et sekund der de sitter på sine høye hester.

Faktisk virker det som de blir mer arrogante og restriktive, jo mer kritikk de får.

Mandag ble det altså klart at landslagsledelsen mener Petter Northug ikke er blant de 10 beste skiløperne i Norge.

Selv kaller de uttaket rettferdig og fornuftig, jeg (og de fleste andre) kaller det arrogant og irrasjonelt.  

Det hele toppet seg da Løfshus uttalte at de mente Petter, rent fysiologisk sett, hadde best av å ha en god treningsperiode nå. 

Å fortelle Petter Northug og hans team hva som er riktig for han rent fysiologisk, blir som å fortelle en dommer hvordan han skal blåse i fløyta.

Jeg håper for Petters, Norges og hele langrennssportens skyld at landslagsledelsen snart tar til fornuften, at de slutter med maktspillet, graver ned stridsøksa, og konsentrerer seg om det som betyr noe, nemlig hvordan de kan få Petter i best mulig form til OL.

Skrevet av
Langrennsløper 21

---

Fotnoter:
* Skribenten har ønsket anonymitet. Slik idretten i en del sammenhenger fungerer overfor de som tillater seg å komme med kritikk, har Langrenn.com akseptert dette ønsket, spesielt da dette dreier seg om en aktiv utøver, selv om vi på generelt grunnlag har som policy at leserinnlegg skal være signerte.

* Leserbrev, kåserier, kommentarer og lignende representerer på generell basis skribentens syn og ikke nødvendigvis Langrenn.com sitt ståsted.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut