-->
Petter Northug (tv) og Hans Christer Holund. Foto: Modica/NordicFocus.

Petter Northug (tv) og Hans Christer Holund. Foto: Modica/NordicFocus.

Leserbrev: Northug igjen!

Er det ikke Holund som lettest kan og bør gi tidenes rauseste julegave til Northug?

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Er det ikke Holund som lettest kan og bør gi tidenes rauseste julegave til Northug? ..og samtidig potensielt ytterligere styrke laget sitt og vår nasjons gullsjanser i OL??

TdS har både sprinter og fellesstarter hvor Petter kan påvise form, eller mislykkes på pinlig godt grunnlag..

Holund trenger overhodet ikke TdS for å gå i OL, men det gjør trolig Petter for å klare å overbevise landslagsledelsen tilstrekkelig til å ikke gå utenom han..

Min spådom for TdS ang Holund er at han kommer blant bestetidene i alpinbakken, og vil være i toppen på fellesstartene for ingen rister han av før spurten, og i individuell-start-etappen er Holund blant de beste, for Holund har vært jevnt best i berdenscupen iår, og har fått en fortjent OL-plass på dette grunnlaget.

Holund trenger ikke TdS for å bevise dette. Dette "vet" vi allerede!

Så jeg ber på mine knær, og jeg kan gjerne bære et kors opp alpinbakken og kanskje spikre meg opp noen timer, om Northug får denne gaven fra deg Hans Christer!!

Julegaven tilbake fra Northug burde da minst være å dele raust av evt prispenger med Holund!!

Mer seriøst så kunne Holund kanskje vært verdens beste skiløper i den tiden hvor individuell start var normen.

Nå er det fellesstart og spurtegenskaper som favoriseres i de fleste løp, med mindre en besitter ekstreme ferdigheter som Johan Olsson viste for et par år siden, og det er kun Sundby som har klart noe lignende i et selskap av mange topptrente herreutøvere.

Holund har aldri klart en "Olsson", som er å dra ifra feltet og holde luka.

 

En mer treffende svensk likhet for Norge og Holund er dessverre Södergren, som også var en supertrent og gjennomseriøs kapasitet, men som ikke klarte riste av feltet eller nok utøvere, til å bli topp tre.

Han dro og dro i fellesstarter, men spurterne hang på og raste forbi når det passet dem.

Holund klarte det forøvrig på Lillehammer, 3.plass, maks kudos for det, men de løypene der er ikke som i OL, hvor det er lettere å henge med.. Disse passer Norge og Northug bedre om vi får han i form. Da trenger Petter trolig TdS.

Potensialet til Holund for OL tilsier absolutt medaljemulighet på individuell start 15 km, stafett og evt som en hjelper/fartsholder i fellesstartene på 3 og 5 mil.

Dette vet vi uten at Holund deltar i TdS, og han er allerede utatt til OL. Potensialet til Northug for OL tilsier at 5 mil fellesstart, 3 mil skibytte fellesstart, sprintstafett og sprint + stafett er mulige gull-distanser.

Det blir grunngitt av Løfshus at Petter ikke har fått trent nok. Dog er det nettopp Petter på tidenes svakeste treningsgrunnlag i Lahti-VM, som presterte fantastisk utfra treningsgrunnlaget i VM ifjor.

Han slo bla Holund og Gløersen som begge var solid forberedt til VM.

8.plass på 50 km klarte Petter med syltynt treningsgrunnlag og det burde applauderes. I sprinten også viste Petter kjempehøy toppfart, og slo Ustiugov i kvartfinalen, men Petter var dessverre for dårlig trent til å holde nivået i semi og finale, selv om han kom til finalen og endte på en imponerende, dog medaljeløs 5. plass.

Disse merittene holdt ikke for å sende Petter til Tour de Canada hvor Klæbo vant og Dyrhaug ble nr tre, men alle med peiling kunne forutsett at hverken Holund, Kruger eller Tønseth hadde seiersmulighet totalt pga altfor lette løyper og sprint-bonus-sekunder de ikke klarer pga andre styrker i langrennssporet.

Det kunne kanskje Northug hatt med sitt vinnerhode og sprintferdigheter, tross treningsgrunnlaget, men Løfshus og Hetland sa nei til å gi Northug en slik mulighet. Det blir også umulig å klage på landlagsledelsen med slike resultater i totalen av Klæbo og Dyrhaug med tett påfølgende Skar og Røthe, men vurderingen var like fullt en nedvurdering av Northugs prestasjon i VM og hva han klarte.

Jeg er blant dem som gjerne vil se Holund og Norge briljere i OL på 15 km og stafetten, men jeg vil også gjerne ha med Northug for han har fortsatt potensiale til å være en ulv og vinne gull for laget og Norge.

Jeg håper nettopp Holund viser den storhet og raushet som Løfshus og Hetland ikke klarer i sin gjentagende behandling av Northug.

Mvh
Kjetil Berge
Langrennsentusiast

---

* Leserbrev, kåserier, kommentarer og lignende representerer på generell basis skribentens syn og ikke nødvendigvis Langrenn.com sitt ståsted.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut