-->
Sjur Røthe under verdenscupen i Holmenkollen forrige vinter. Foto: Modica/NordicFocus.

Sjur Røthe under verdenscupen i Holmenkollen forrige vinter. Foto: Modica/NordicFocus.

Leserbrev: Stengt skiløype - Merkelige prioriteringer i Holmenkollen

Innleggsforfatter spør: Kan noen av de involverte parter vennligst forklare rasjonalet bak at verdens mest brukte ski- og rulleskiløype stenges i ukesvis til fordel for én dag med slalåm?

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Riksanlegget i Holmenkollen er en arena som benyttes til et bredt spekter av aktiviteter og arrangementer. Og jeg tror alle er enige om at det er positivt at anlegget kan brukes til så mangt.

Som f.eks. «Toughest», Barnas Sommerkolldag, O-løp, NM politihund, Kollentrappa Opp, Frisbee-golf, osv. I tillegg til at et stort antall klubber, treningsgrupper og private benytter anlegget til sin daglige trening bidrar ulike arrangementer til at Kollen er så utrolig mye mer enn bare en arena for nordiske grener og skiskyting.

Sesongen 2017/18 skulle også alpinistene få sitt arrangement i Kollen med paralellslalåm i en rigget bakke ned fra Gratishaugen.

I utgangspunktet var jeg positiv til nok et tilskudd til allsidig bruk av Kollen. Men positiviteten fikk seg en knekk da jeg innså at ski- og rulleskiløypa ble stengt i lengre tid som en følge av anleggsarbeidet.

Jeg hørte mange kommentarer om prosjektet i løpet av fjorårets høst og vinter, og et av de argumentene som ble brukt på plussiden var at dette sikkert gir veldig gode inntekter for Skiforeningen.

«Tenk hvilke TV-inntekter WC alpint bringer med seg». Nå vet man at dette argumentet kan strykes: Fjorårets arrangement gikk med flere millioner i underskudd, med påfølgende krangel om hvem som skulle dekke tapet.   

Nå er man igjen godt i gang med anleggsarbeid for å forberede slalåmrenn i januar. Med den konsekvens at rulleskiløypa har vært stengt de siste par ukene. Og med mindre arbeidet med alpinbakken gjøres på en helt annen måte enn i fjor er det grunn til å tro at løypa rundt Gratishaugen vil være stengt for skigåing til langt uti januar.  

I tillegg til at traséen stenges formoder jeg at en del av kapasiteten for snøproduksjon i anlegget selvsagt må allokeres til slalåmbakken på bekostning av produksjon til skiløyper. En bakke som altså skal brukes én dag før rivingsarbeidet tar til.

Så hvor i all verden ligger logikken bak det faktum at man også i år skal arrangere slalåmrenn ned fra Gratishaugen? Kan noen av de involverte parter vennligst forklare rasjonalet bak at verdens mest brukte ski- og rulleskiløype stenges i ukesvis til fordel for én dag med slalåm for Henrik Kristoffersen? Et arrangement som til alt overmål er et stort tapsprosjekt.  

Håper de som står bak denne prioriteringen har gode svar.

Skrevet av
Vegard Fluge Samuelsen
Voksenkollen, Oslo 

Se også
Skiforeningen svarer på kritikken om stengte løyper

---

* Leserbrev, kåserier, kommentarer og lignende representerer på generell basis skribentens syn og ikke nødvendigvis Langrenn.com sitt ståsted.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus