-->
Petter Northug med medaljer fra VM Oslo 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Petter Northug med medaljer fra VM Oslo 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Leserbrev: Tusen hjertelig takk, Petter Northug!

Snipp, snapp, snute.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Tusen hjertelig takk, Petter Northug. Jeg har et oppriktig behov for å takke deg i dag. Nå når du forlater stadion for godt.

Jeg unner deg en dag å ane hvor mye du har gitt oss som elsker langrenn. Opplevelsene og underholdningen sitter dypt. Langs ryggmargen og i hjertet. Du har gitt oss minner for livet.

Med deg er langrenn en identitetsskapende lidenskap. En idrettslig forelskelse. En fascinerende karakterstudie av verdens mest ekstreme mentalitet. Du har gjort et sterkere inntrykk enn noen annen. Enn noe annet. Du er den største idrettsutøveren noensinne. En helt. En legende. En overveldende gave vi aldri vil glemme. Vi er deg evig takknemlig. Du har gitt oss mer enn vi noen gang kan beskrive.

Opptakten til pressekonferansen og beskjeden om karriereslutt var et sjokk. Jeg trengte en natt med dokumentarer, renn, klipp og artikler. Ti timer mimring sammen med broren min.  Nå forstår jeg at du har lagt opp. Snipp, snapp, snute.

Vi har gitt deg anerkjennelse, viet deg oppmerksomhet, vist deg respekt og har unnet deg all fremgang. Vi måtte gi noe tilbake. Gjengjelde alt du har gitt oss. Vi har gjort så godt vi kan. Vi ville ha med oss alt. Hvert stavtak, hvert skyv, hver grimase og hver replikk. Nå når du er borte fra langrennssporet, fra seierspallen, fra avisene og fra intervjuene, så vil vi passe på å takke deg.

Tusen hjertelig takk, Petter Northug. Du vil for alltid bli husket.

Skrevet av Marius Sandbæk Lystad

Se også
* Petter Northug legger opp


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus