RESULTATER: SØNDAG: Fossavatn Ski Marathon: Kvinner + Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER
Illustrasjonsbilde. Foto: Rasmus Kongsøre.

Illustrasjonsbilde. Foto: Rasmus Kongsøre.

LESERINNLEGG: HAR IDRETTEN OFRET BARN OG UNGE PÅ LOJALITETENS ALTER?

– Når de likevel blindt følger meningsløse smittevernregler

– Å være med på en såkalt ”dugnad” som ødelegger folkehelsen burde både skiforbundet og skiklubber sagt et klart nei til, heter det i dette leserinnlegget.

Tips en venn  Skriv ut

HAR IDRETTEN OFRET BARN OG UNGE PÅ LOJALITETENS ALTER?

Når idretts-Norge fremdeles tror på dialog, og lojaliteten til styresmaktene er større enn lojaliteten og ansvaret for barn og ungdom, må de ta følgene og ikke minst ansvaret for at det meste av konkurranseaktiviteten for barn og unge har blitt avlyst. At idrettsorganisasjonene skylder på de høyere opp i systemet er ansvarsfraskrivelse.

Norges skiforbund, klubber og arrangører av skirenn velger veloppdragent å følge overivrige kommuneleger og regjeringens råd, fremfor å legge egne vurderinger til grunn. Det hjelper lite at idrettsorganisasjonene klager på regjering og helsemyndigheter, når de likevel blindt følger meningsløse smittevernregler. Idretts-Norge ser fremdeles ut til å innfinne seg med alt det meningsløse, og lydig ofres barn og ungdom på lojalitetens alter.

Det har gått et år siden regjeringen lanserte kampen mot smitten som en nasjonal dugnad. Det er vanskelig å si nei til dugnad. Derfor har skiklubber, trenere og utøvere vært lojale mot alle uforståelige smitteverntiltak. Å være med på en såkalt ”dugnad” som ødelegger folkehelsen burde både skiforbundet og skiklubber sagt et klart nei til.

Regjeringen har i et år forsøkt å innprente befolkningen om at det er viktig å bli med på dugnaden, og ordet dugnad har blitt misbrukt til det ytterste. Dugnad er noe man i frivillighet gjør for felleskapet, ikke noe man blir pålagt eller rådet til.

Skisesongen er snart slutt, og de fleste skirenn er avlyst.  I alle ledd i Ski-Norge opptrer man lydig ovenfor sine overordnede, og lar barn og unge bli salderingsposten.  Til og med løypemaskiner ble i forrige sesong parkert med grunngiving i smittevernregler, slik at barn og voksne ikke skulle få løyper å gå i. Folkehelsen har blitt nedprioritert til fordel for lydig å etterleve myndighetenes anbefalinger. Et råd og en anbefaling er ikke det samme som et påbud. Det er dette idretts-Norge ikke har tatt innover seg. Det er altså rom for egne vurderinger.

Norges idrettsforbund klager på at de ikke blir hørt. Det hjelper lite at Norges Idrettsforbund har sendt brev til Helsedirektoratet og Kulturdepartementet om oppmykning av smittevernregler. Samtidig ber de alle medlemmer om ”umiddelbart  å iverksette full nedstengning av all idrett i kommuner som innfører strengere tiltak, som følge av det engelske viruset”.  Det er på høy tid at Norges idrettsforbund slutter å sutre samtidig som de lojalt følger opp alle tilrådinger. ”Vi henstiller til alle medlemmer i Oslo-regionen om å holde seg i sine hjemkommuner og unngå reisevirksomhet ut av sin kommune”, sier Berit Kjøll.

Idretts-Norge har lagt seg helt flate både for regjering og fanatiske kommuneleger, og latt uforstanden og maktovergrepet mot barneidretten få rå. At kommuneleger har fått herje som de reneste diktatorer med støtte i idretts-Norge finner jeg merkelig.

Å marsjere i takt og utføre ordre man ikke kan stå inne for, kan få fatale følger både for andre og seg selv.

Historien er full av eksempler på at å handle slik har fått dramatiske konsekvenser.

Det er lett å bli blind når medietrykket er så ensidig, og virkeligheten blir så endimensjonal. Da mister vi lett evnen til å utvikle motforestillinger. Når pressen og norske journalister ikke driver kritisk journalistikk, men isteden «dilter» etter makten, har demokratiet et problem. I Norge er det 99.998 av100.000 som ikke har dødd av Covid 19.

Ikke en eneste skiløper har blitt smittet i et skirenn.

Hans Lønnestad Flaaten, trener Seljord I.L.

--- --- ---

SE OGSÅ

DYSTER OPPDATERING AV SKIFORBUNDETS KORONAVEILEDER: – Rammer tusenvis av skiglade i alle aldre

LESERINNLEGG: – HVOR VAR DU DA ERNA KNAKK STAVEN?

LESERINNLEGG: – IRONIEN I DETTE ER AT JUNIORLØPERE KAN SETTE SEG PÅ EN PUB, MEN IKKE GÅ RENN

AUDUN LAUGALAND: – JEG HÅPER DETTE ER EN FEIL FRA MYNDIGHETENES SIDE

ERIK RØSTE I INTERVJU MED LANGRENN PLUSS: – Nettopp fordi skisporten virkelig har vist seg tilliten verdig og tatt smittevern på største alvor, forstår jeg at de nye konkurranserestriksjonene oppleves som svært urimelige

ESPEN NAKSTAD I INTERVJU MED LANGRENN PLUSS: – Dersom man lykkes med å begrense spredningen av dette viruset nå, vil det bli lettere å drive idrett og annen aktivitet gjennom vinteren og våren uten strenge smitteverntiltak

ERIK RØSTE OG SKIFORBUNDET STÅR OPP FOR GRASROTA – HAR SENDT KORONA-BREV TIL IDRETTSFORBUNDET

LESERINNLEGG: – Takk Norges skiforbund, takk for hvor godt dere har passet eliten gjennom en krevende pandemi

KOMMENTAR: DET ER BÅDE FLAUT OG TRIST – I VERDENS RIKESTE LAND DER LANGRENN ER VERDENS VIKTIGSTE IDRETT KLARER VI IKKE Å ARRANGERE VERDENSCUP

LESERINNLEGG: Offseason er i gang – nå blir det tidenes sesongavslutning i Mexico!


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse
Strukturverktøy / rilleverktøy fra Swix for bruk til prepping av ski. Foto: Swix.

RASKERE SKI MED RILLING: GENIALT MEN RISIKABELT – SLIK MESTRER DU MANUELL STRUKTUR

RILLING DEL 1: – I praksis kan du rille på alle typer fører

Anders Aukland. Foto: Børre E. Helgerud / Team Ragde Eiendom.

ANDERS AUKLAND OM MOTGANG

– DET VIKTIGSTE SKJER I DITT EGET HODE

Anders Aukland. Foto: Børre E. Helgerud / Team Ragde Eiendom.

70-MILS MANNEN ANDERS AUKLAND: – DET ER IKKE FARLIG Å GÅ TOM

– Før var det sånn at mange trodde de måtte «spise seg opp» til en femmil

Marit Bjørgen flankert av Jørgen og Anders Aukland. Foto: Børre E. Helgerud / Team Ragde Eiendom.

BJØRGEN TAR ENDA EN SESONG – DE FEM STORE ER MÅLET

– 2. plass i Vasan er litt som 4. plass i mesterskap