WC Lillehammer: Program| Startlister| Sprint F: Kvinner| Menn| 10/15 km F: Kvinner| Menn| Stafett: Kvinner| Menn| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Fra HelteRennet et tidligere år. Foto: Torbjørn Dyrland.

Fra HelteRennet et tidligere år. Foto: Torbjørn Dyrland.

LESERINNLEGG: – Skirenn på tvers av skikretsene: NEI / Aktivitet i alpinbakkene i vinterferien på tvers av fylkene: JA / Hvilke medisinskfaglige vurderinger og fakta ligger til grunn????

– Jeg har hittil hverken fått eller funnet et tydelig og logisk svar

– Arrangørene har lagt ned et konstruktivt og detaljert dugnadsarbeid for å få til et tilrettelagt renn med deltakerbegrensning innenfor retningslinjene.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Ski renn på tvers av skikretsene: NEI

Aktivitet i alpinbakkene i vinterferien på tvers av fylkene: JA

Hvilke medisinskfaglige vurderinger og fakta ligger til grunn????

I går kom den kjedelige beskjeden at Helterennet slik det var planlagt er avlyst. Arrangørene har lagt ned et konstruktivt og detaljert dugnadsarbeid for å få til et tilrettelagt renn med deltakerbegrensning innenfor retningslinjene.

I brevet fra NSF til direktørene for FHI og Helsedepartement kommer det helt riktig fram at det hittil ikke er rapportert et eneste smittetilfelle i forbindelse med de skirenn som på punkt og prikke ble gjennomført etter de strengeste retningslinjene denne vinteren.

Samtidig som Helterennet avlyses er vi i vinterferieukene, der det noen få meter unna starten for Helterennet daglig samles smilende og glade små og store som nyter sine dager i Rauland skisenter. Sammen med ikke bare 100 mennesker, men flere hundre mennesker samtidig fra ulike fylker og kommuner. Dette gjelder også i Hemsedal, Trysil, etc.

Sitat fra Helsedirektoratet:

Folkehelseinstituttets vurdering: Utøvelse av individuelle utendørsidretter representerer en lav risiko for smittespredning under forutsetning av at gjeldende smittevernråd utarbeidet for bransjen legges til grunn.

Rauland Skisenter og de andre skisentre har lagt ned en formidabel jobb for å tilrettelegge at vi alle, skisultne barn, ungdommer og voksne kan nyte denne flotte uteaktiviteten.

Så kommer jeg til mitt spørsmål:

Hvilke konkrete medisinskfaglige vurderinger og fakta ligger til grunn for at dugnadsgjengen bak Helterennet ikke får lov til å gjennomføre Raulands langrennshøydepunktet, eller andre klubber som planlegger skirenn tvers over skikretsene, mens det samtidig er lov til å stå i bakken sammen med folk fra mange ulike fylker og kommuner??

Jeg har hittil hverken fått eller funnet et tydelig og logisk svar. Ingen har blitt smittet i langrennsløypene, jeg har som helsearbeider på sykehuset og som pårørende til familiemedlem i risikogruppen aldri opplevd smittetrussel eller smitteutbrudd på bakgrunn av utendørsaktiviteter i hvilken som helst form i skiløyper eller bakker.

Det er så mye lettere å slå seg til ro med og respektere bestemmelser når disse begrunnes konkret med funderte og innlysende fakta!!

Så jeg spør igjen:

Hvilke konkrete medisinskfaglige vurderinger og fakta ligger til grunn for at dugnadsgjengen bak Helterennet ikke får lov til å gjennomføre Raulands langrennshøydepunktet, eller andre klubber som planlegger skirenn tvers over skikretsene, mens det samtidig er lov til å stå i bakken sammen med folk fra mange ulike fylker og kommuner??

Jeg ser fram til et overbevisende og faktabasert svar!

Mvh, Beatrice Rűger

--- ---

SE OGSÅ

DYSTER OPPDATERING AV SKIFORBUNDETS KORONAVEILEDER: – Rammer tusenvis av skiglade i alle aldre

LESERINNLEGG: – HVOR VAR DU DA ERNA KNAKK STAVEN?

LESERINNLEGG: – IRONIEN I DETTE ER AT JUNIORLØPERE KAN SETTE SEG PÅ EN PUB, MEN IKKE GÅ RENN

AUDUN LAUGALAND: – JEG HÅPER DETTE ER EN FEIL FRA MYNDIGHETENES SIDE

ERIK RØSTE I INTERVJU MED LANGRENN PLUSS: – Nettopp fordi skisporten virkelig har vist seg tilliten verdig og tatt smittevern på største alvor, forstår jeg at de nye konkurranserestriksjonene oppleves som svært urimelige

ESPEN NAKSTAD I INTERVJU MED LANGRENN PLUSS: – Dersom man lykkes med å begrense spredningen av dette viruset nå, vil det bli lettere å drive idrett og annen aktivitet gjennom vinteren og våren uten strenge smitteverntiltak

ERIK RØSTE OG SKIFORBUNDET STÅR OPP FOR GRASROTA – HAR SENDT KORONA-BREV TIL IDRETTSFORBUNDET

LESERINNLEGG: – Takk Norges skiforbund, takk for hvor godt dere har passet eliten gjennom en krevende pandemi

KOMMENTAR: DET ER BÅDE FLAUT OG TRIST – I VERDENS RIKESTE LAND DER LANGRENN ER VERDENS VIKTIGSTE IDRETT KLARER VI IKKE Å ARRANGERE VERDENSCUP

LESERINNLEGG: Offseason er i gang – nå blir det tidenes sesongavslutning i Mexico!

LESERINNLEGG: HAR IDRETTEN OFRET BARN OG UNGE PÅ LOJALITETENS ALTER?


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Clas Brede Bråthen. Foto: Roy Myrland

Heia Clas Brede!

Leserinnlegg i debatten omkring hoppsjefen og skiforbundet

Berit Kjøll gir klart svar til Johannes Høsflot Klæbo og andre utøvere som har etterlyst et klart om norsk idretts standpunkt rundt OL og menneskerettigheter.  Foto: Geir Owe Fredheim

Idrettspresidenten: – Boikott av OL setter oss på utsiden

Tar avstand fra menneskerettighetsbrudd, men vil ikke boikotte OL

Illustrasjonsbilde. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

KRONIKK: FIS PÅ NY KURS – MED NY PRESIDENT?

– HVORFOR FÅR LEDERNE SITTE I SINE POSISJONER 24 ÅR I SNITT

Annonse
Illustrasjonsbilde. Foto: Rasmus Kongsøre.

LESERINNLEGG: HAR IDRETTEN OFRET BARN OG UNGE PÅ LOJALITETENS ALTER?

– Når de likevel blindt følger meningsløse smittevernregler

Herrenes seierspall på 30 km skiathlon under verdenscupen i Lahti 2021. FV: Sjur Røthe (2. plass), Emil Iversen (1) og Pål Golberg (3). Foto: Modica/NordicFocus.

LESERINNLEGG: HVA SKJEDDE MED INTERNASJONAL BREDDE?

– HEIA ALLE DE ANDRE – måtte den beste utlending ta gull!

Audun Laugaland. Foto: Erik Borg.

AUDUN LAUGALAND: – JEG HÅPER DETTE ER EN FEIL FRA MYNDIGHETENES SIDE

– Siste innstrammingene gir lite mening, det totale bildet av tiltak blir vridd

Ungdomsstafetten i Holmenkollen et tidligere år. Foto: Rasmus Kongsøre.

LESERINNLEGG: – HVOR VAR DU DA ERNA KNAKK STAVEN?

– Nå er vi usikre på om denne grenseløse lojaliteten er riktig strategi