-->
Line Foss er av jentene som trener aller mest i Norge. Foto: Erik Borg.

Line Foss er av jentene som trener aller mest i Norge. Foto: Erik Borg.

Liker ikke å hvile

– Treningsmengden er nok litt over snittet. Trening er en livsstil og fin avkobling, sier Line Foss til Langrenn.com.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- Jeg liker ikke å hvile, ler Line Foss.

Hver uke blir det 15–20 timer trening. I år blir det totalt 900 timer på jenta som opprinnelig kommer fra Lillehammer.

32-åringen skal ikke akkurat beskyldes for å slite ut møblementet hjemme i Oslo. På dagtid er Foss advokat. Både før og etter arbeidet blir det ofte trening. Hun synes det er godt å trene før frokost. På kvelden trenes det nesten alltid.

- Starter jeg dagen med en løpetur, er jeg frisk og opplagt når arbeidet starter. Da jobber jeg mer effektivt. På kvelden er det fint å koble av med en ny økt. Den gir ekstra energi.

Ble veldig ivrig
Oppveksten ved Mjøsa var med skøyter, fotball og turn. Som voksen er det blitt andre idretter. I 2004 da hun studerte i Frankrike, ble Line bitt av sykling og mye trening. Fram til og med 2010 var det sykling for profflag, først for et fransk lag, så for et norsk.

- Men det er ikke mye penger i proffsykling for damer, og jeg jobbet hele tiden ved siden av.

I 2006 ble hun norgesmester i lagtempo. Året før ble det sølv. I 2010 ble det NM-bronse på fellesstart og så ble idrettsfokuset endret. Sykkelsatsingen ble tonet ned.

- Det var så mye reising. Jeg ville ha mer tid hjemme, sier hun til Langrenn.com.

Under og etter sykkeltiden har det også gått bra i andre idretter. Hun har to NM-sølv, 2008 og 2011, og én NM- bronse (2010) i duathlon. Nordmarka skogsmaraton ble vunnet i 2011 med tiden 3.17. I Oslo Maraton ble det en sjetteplass i 2008 med tiden 3.11.

Fortsetter nedenfor bildet
Samboerparet Line Foss og Even Chiodera trives med bevegelse og sportslige utfordringer. Foto: Erik Borg.
Samboerparet Line Foss og Even Chiodera trives med bevegelse og sportslige utfordringer. Foto: Erik Borg.

Det store målet
Norseman Xtreme Triathlon, verdens tøffeste triatlonløp, var målet i år og vil være det neste år. På grunn av en misforståelse hoppet hun for sent fra ferjen og kom 15 minutter for sent til start i august. I Hardangerfjorden ble det etterhvert høye bølger, tåke og dårlig sikt. Enkelte gav seg. 26 av de 250 deltakerne ble pålagt, i følge DN Aktiv, å bryte av arrangøren. Om Line hadde slike tanker da hun slet med å finne den korteste veien i fjorden hvor vannet var 11 grader kaldt?

- Jeg tenkte aldri på å gi meg. Jeg skulle fullføre. Etter svømmingen var jeg blant de siste som fikk fullføre, men klarte å ta igjen veldig mange på syklingen og løpingen.

Blant jentene ble det den fjerde beste tiden. Bare fire av herrene var raskere på løpingen som ble avsluttet på Gaustatoppen 1850 meter over havet og starten.

- Utholdenheten er bra.

På de lange løpeturene er hun sterkere enn den treningsvillige samboeren Even Chiodera. På Bislett 12 timer satte hun norsk rekord med 115,5 kilometer i 2007.

Skidebut sist vinter
Langrennsutstyret er flittig i bruk, men første gang med et startnummer på et skirenn var sist vinter. Da deltok hun på et renn i OBIK-karusellen, Oslo Bedriftskrets' kveldsrenn. Denne vinteren kan det bli mye mer.

- Jeg er påmeldt til Holmenkollen Skimaraton, har lyst til å gå Marcialonga siden jeg uansett skal ned dit og håper også på at det skal bli start på Birkebeinerrennet. I fjor så jeg på Birken og fikk stor lyst til å være med. At det er mange deltakere, er morsomt. Jeg føler også at jeg er bra trent. Har jeg formen inne, bør tiden bli under fire timer. At jeg vokste opp på Lillehammer, gir også lyst til deltakelse.

Samboer Even satser både på ski og sykkel. Even er tidligere landslagsløper og norgesmester i kombinert. Han skal også delta i Norseman i 2012. Hans kunnskaper vil Line nyttiggjøre seg enda mer.

- Jeg er glad i å gå på ski, men teknisk er jeg ikke så god, men jeg skal få noen gode tips fra Even. Siden jeg trener mer enn snittet, vil jeg ikke bare stille opp, men også gjøre det litt bra.

Livet til daglig
I 2010 fikk hun advokatbevilling og driver egen praksis, men samarbeider med faren Svein-Harald Foss. Erstatningsrett er spesialiteten. En del av arbeidstiden går også med til å være bistandsadvokat og forsvarer.

- Jobber ikke advokater veldig, veldig mye?

- I perioder kan det være mer å gjøre, og er det en uke med en rettssak, øker arbeidsbelastningen, men jeg vil ha fritid. Det er en årsak til at jeg jobber for meg selv.

- Har du ikke lyst til bare å være idrettsutøver?

- Jeg vil ikke trives med å være bare det. Da blir det så god tid til å hvile. For meg passer det med en vanlig jobb. Jeg vil ha noe å bryne hodet på, og jeg har alltid gjort mye ved siden av. Bare idrett ville ha blitt kjedelig. Hele tiden kan det heller ikke trenes, og jeg trener etter lyst-prinsippet.

Mer informasjon om United Bakeries Team 2 på deres nettside

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus