---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
Fra verdenscupen på Lillehammer i desember 2014. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Fra verdenscupen på Lillehammer i desember 2014. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Lillehammer - Verdens mest komplette

Leserbrev

- Det er et faktum at det er historisk sett og videre fremover gjennom vinteridretten Lillehammer vil ha en unik posisjon internasjonalt.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Lillehammer-regionen er ansett som en av de beste vintersportsregionene i verden. Ambisjonen er å være Europas mest komplette.

Inspirert av to innlegg (i Gudbrandsdølen Dagningen, red.anm.) nylig med stikkordet opprykk ønsker vi fra vårt ståsted i vintersporten å kommentere og supplere.

Hallvard Grotli peker på alle mulighetene som ligger i regionen, alle byggesteinene, som samlet og koordinert vil gi oss enda større kraft. Ikke minst utad, nasjonalt og internasjonalt.

Videre har han følgende spørsmål: hvordan sette mer og økt kraft bak mål og ambisjon?

Det er blitt gitt oss fantastiske muligheter - gjennom OL i 1994 og nå gjennom YOG Lillehammer 2016 til å ha de olympiske ringene på vår region. Og legger vi kortene riktig kan det skje igjen - for tredje gang.

For en vintersportsregion er dette en situasjon de aller fleste bare kan drømme om.

Gjennom våre årlige nasjonale og internasjonale arrangement tar vi vare på arven etter OL og befester vår posisjon som vintersportsmetropol.

De årlige arrangementene er limet og fundamentet som gir oss muligheten til å søke og få mega arrangementer til vår region. De årlige arrangementene innen vintersport vil for eksempel være garantisten for optimal gjennomføring av et nytt vinter-OL i regionen.

Vi har faktisk muligheten til å være unike - en liten «verdensby» kjent for et vinter-OL i 1994 omtalt som tidenes beste.

Det er et faktum at det er historisk sett og videre fremover gjennom vinteridretten Lillehammer vil ha en unik posisjon internasjonalt.

Dette kan alle idretter og arrangementer høste av - et godt koordinert Idrettens Hus vil være et eksempel på dette. Et kompetansemiljø som alle kan nyte godt av. Sommer- og vinteridretter, sommer- og vinterarrangementer.

Det er ikke lett å ta «steget opp» fra Europas mest komplette.

Det krever langsiktig enighet om mål og ambisjon, videre er økt samspill mellom alle aktører helt vesentlig. Det å ville hverandre vel er avgjørende. Tørre å åpne opp og samarbeide – dette krever at alle er villige til å tenke helhet.

Alle må vise entusiasme og vilje til å «bli med på laget», her er ikke minst publikum til arrangementene viktig – alle som møter opp i arenaene er med å sikre fremtiden – her kan alle være med og alle har et ansvar.

Slik blir jantelov og egen posisjonering mindre viktig og engasjement og stolthet blir tydeligere – dette er også opprykk.

En slik kraftsamling er viktig lokalt og det er helt avgjørende hvis vi skal fremstå enda tydeligere utad.

Videre må det være slik at en ambisjon forplikter de som har vært med å skape denne.

«Ja, tenke det, ønske det, ville det med – men gjøre det!» for å låne litt fra Peer Gynt.

Det betyr langsiktig planlegging og vilje fra offentlige myndigheter til å støtte opp om og kanalisere midler inn mot konseptene.

Utviklingen av vintersportsregionen må være kjernevirksomhet, ikke noe vi gjør «attåt» det fundamentale som skole, helse, samfunnsstruktur.

De offentlige myndigheter må se verdien i dette – næringslivet må også være med på laget - sammen vil vi kunne leve ut ambisjonen.

Et eksempel på opprykk er det arrangementet vi er så heldige å få lov å lede – World Cup Lillehammer.

Fra 2013 ble arrangementet komplett med de tre nordiske grener.

Vi er nå inne på kalanderen hvert år fremover den første helgen i desember.

World Cup Lillehammer har anslagsvis 80.000.000 TV-seere nasjonalt og internasjonalt.

Ringvirkningene av arrangementet er formidable.

I bunn ligger stor vilje fra Lillehammer Kommune og Oppland Fylkeskommune gjennom oppgradering av anlegg og årlig støtte. De har sett verdien av arrangementet.

Slik må det også være fremover.

Vi må ta innover oss at grunnlaget for store arrangementer er krevende for en region på vår størrelse – dette krever, mer enn i en større region, at alle samhandler og finner helhetlige løsninger. Her må også det offentlige bidra i stor grad fremover.

Når støtte til arrangementet ligger inne i langtidsbudsjettene – da er det et opprykk.

Vi har liggende en skisse til videre utvikling for å sikre arrangementet på FIS-kalenderen og for å befeste Lillehammer som ledende innen denne type skiarrangement i verden. Dette krever ressurser og vilje til satsning.

Lillehammerregionen har alle muligheter fremover – opprykk vil det også være når det offentlige, næringslivet, idretten og arrangementsmiljøer møtes i tettere og hyppigere dialog om felles målsetning.

Som våre idrettsutøvere må vi ha ambisjoner, vi som arrangører og videre - byen og regionen

Herved foreslås opprykk med henhold til regionens ambisjon:

LILLEHAMMER – VERDENS MEST KOMPLETTE VINTERSPORTSREGION

Halvor Møllerløkken
Styreleder

Eiliv Furuli
Daglig leder

Lillehammer Skifestival AS
World Cup Lillehammer

---

Leserbrev, kåserier, kommentarer og lignende representerer på generell basis skribentens syn og ikke nødvendigvis Langrenn.com sitt ståsted.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus