-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Meråker Mountain Challenge| Andre konkurranser
Linn Eriksen på samling med Team Morgendagens helter, mai 2011. Foto: Erik Borg.

Linn Eriksen på samling med Team Morgendagens helter, mai 2011. Foto: Erik Borg.

Linn sikter mot OL-pallen

I midten av januar neste år er Linn Eriksen én av fire langrennsløpere i ungdommenes eget OL. - Jeg har rett og slett lyst til å gjøre det bra - og å gjøre det bra er å komme på pallen, sier hun til Langrenn.com.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Det er en blid, positiv og offensivt innstilt skiløper vi møter i andre enden av røret. Kanskje ikke så rart heller, for om en drøy måned venter deltakelse i tidenes første Ungdoms-OL. Stedet er Innsbruck i Østerrike.

- Det blir veldig spennende, jeg var med i EYOWF (Europeisk Ungdoms-OL) i fjor, og det var veldig morsomt. OL er mellom 13.-22. januar, og vi rekker så vidt norgescupen på Lygna før vi drar.

- Første konkurranse for meg er 17. januar, jeg tror vi drar 11.-12. januar, fordi hele troppen reiser samlet. Det blir veldig kult med et skikkelig mini-OL!

Liker programmet
- I OL skal du gjennom 5 kilometer klassisk, sprint i fri teknikk og miks-stafett. Hva tror du om det?

- Programmet passer meg bra. Jeg har ingen favorittdistanse. Er vel like god på alt, det varierer egentlig fra år til år. Det blir spennende med miks-stafett, der vi skal gå to langrennsløpere og to skiskyttere. På skyting kan alt skje, og derfor blir denne nye øvelsen ekstra spennende og spesiell.

Har bekreftet sin posisjon
Påmeldingene til Ungdoms-OL måtte gjøres lang tid i forveien. Fjorårets resultater ble derfor førende. Spesielt i ungdomsårene, hvor det kan skje mye i løpet av en sommer, er ikke en slik modell helt optimal. Linn har også selv gjort seg noen tanker rundt dette;

- Det er nesten urettferdig, men jeg ser samtidig ikke hvordan de kunne løst det på en annen måte. De måtte ta ut laget på grunn av tidlig frist. Jeg skjønner at mange blir skuffet.

Utøverne som går langrenn for Norge i Ungdoms-OL er: Linn Eriksen, IL Heming, Silje Theodorsen, Kvaløysletta Skilag, Andreas Molden, Nes Ski/NTG og Chrisander Skjønberg Holth, IF Birkebeineren/NTG.

Om kvartetten stiller i Norgescupen på Lygna første hele helgen i januar vil vi der få en pekepinn på om de gjennom sommeren har lykkes i å holde sine posisjoner som noen av Norges aller beste skiløpere i sin aldersgruppe.

Når det gjelder Linn Eriksen har i alle fall hun allerede vist at det er liten tvil om hennes posisjon.

I BUL-sprinten på Beitostølen for en drøy uke siden gjorde hun nemlig rent bord. I klassen kvinner 18 år var hun lørdag prolog-raskest med over 6 sekunder, og deretter passerte hun målstreken først i kvart- og semifinale, samt også i selve finalen.

I sprinten var teknikken skøyting, mens det dagen derpå dreide seg om 5 km klassisk. Den vant Linn Eriksen med 24 sekunders margin.

- Før konkurransene på Beitostølen hadde jeg bare en uke på ski. Det gikk overraskende bra, og det var veldig morsomt, smiler unge Eriksen.

Mangel på jern
Det later med andre ord til at Linn også denne vinteren vil holde seg på vinnersporet, men i sommer og høst var ting litt mer usikkert.

- Treningsarbeidet har gått veldig bra, helt etter planen. Men i sommer og høst hadde jeg jernmangel, og fikk derfor en dårlig friidrettssesong.

- Med lite løping ble det mye basis, og mer spesifikk langrennstrening. Det tror jeg ikke er noen ulempe, og jeg tror heller at økte mengder med langrennstrening har gjort meg bedre.

- Men jeg synes også løping er veldig god trening, og jeg kommer til å fortsette med det, forteller Linn Eriksen til Langrenn.com.

Utover runden med jernmangel er for øvrig Heming-løperen generelt lite plaget av sykdom, og i et slikt perspektiv ser det ut til at både gener og immunforsvar spiller på oslojentas lag.

Ønsker å heve seg
Da Linn Eriksen forrige sesong var med i European Youth Olympic Winter Festival i tsjekkiske Liberec ble det 6. plass i sprinten (klassisk), 12. plass på 7,5 km (klassisk) og 24. plass på 5 km fri. Stafetten ble vunnet av Norge, men uten Eriksen i laget.

Hederlige plasseringer i et europeisk OL, men nå som mesterskapet åpnes for hele verden i østerrikske Innsbruk har samtidig Linn Eriksen større ambisjoner.

- Jeg skuffet i Liberec. Jeg ønsker å få det til bedre nå i vinter, samtidig som jeg vil takle alt bedre enn forrige gang. Fjoråret var en viktig erfaring, og nå vet jeg hva jeg går til.

- Jeg har ikke satt resultatmål, men har rett og slett lyst til å gjøre det bra - og å gjøre det bra er å komme på pallen!

---

Se også
- Klar for å gå maks
Disse er tatt ut til Ungdoms-OL.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus