-->
Vidar Løfshus. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Vidar Løfshus. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Løfshus om NM: - Et godt vindu for mange

- For det første handler det om å kvalifisere seg til verdenscup senere i vinter, sier landslagssjef Vidar Løfshus foran NM i Tromsø som starter torsdag.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Det aller viktigste med et ski-NM er at de nest beste får muligheten til å teste seg mot superkanoner som Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug og Therese Johaug.

Ski-NM står sterkt i Norge, og selvsagt er landslagssjef Vidar Løfshus på plass.

Det er han som tar ut lagene til de kommende verdenscupløpene, og det er han som i siste instans tar ut hvem som får være med på neste sesongs landslag.

Løfshus kom til Tromsø onsdag ettermiddag, og torsdag smeller NM i gang med 15 kilometer klassisk for menn og 10 kilometer for kvinner.

– NM er særdeles viktig. Det er en institusjon i seg selv, og den er viktig for den norske langrennsmodellen. Det er i NM at de nest beste og de som er bak de nest beste igjen får prøve seg mot de aller beste.

– Her midt i sesongen får de testet seg mot dem som går verdenscup, og der de kan finne ut hvor langt de eventuelt er bak og om har knappet inn på forspranget, sier Løfshus til NTB.

Representasjonsoppgaver
– Da tenker du både på de nasjonale kvotene i rennene i Drammen og Holmenkollen, og eventuelle plasser på landslaget på sikt?

– Det er mange aspekter. For det første handler det om å kvalifisere seg til verdenscup senere i vinter, og så er det å se om man har tatt et steg videre, samlet seg FIS-poeng og kommet bedre ut på internasjonal ranking.

– Hvem er det som har markert seg mest så langt av dem som ikke er inne på landslag?

– Det er flere. På herresiden er det først og fremst dem som er på rekruttlandslaget som har imponert. Da tenker jeg på Emil Iversen, Simon Hegstad Krüger, Martin Løwstrøm Nyenget og Mathias Rundgreen.

– På jentesiden er det Kari Øyre Slind fra Team Veidekke Trøndelag som har vært den desidert beste. Og så kom det en ny en sist helg i Per Kristian Nygård. Det er alltids noen nye navn.

– Først og fremst er denne helgen et godt vindu for mange. Vi ser at det nærmer seg den seedede gruppen i verdenscupen, og det er ganske godt gjort når vi vet hvor få startsjanser de får.

Grip sjansen
– Hva med landslagsløperne?

– NM er litt spesielt siden det ikke er noe mesterskap, og det er ikke noe kvalifisering. De fleste har vel klart å ta ut en solid treningsmengde etter Tour de Ski, og de som ikke har vært der har holdt på jevnt og trutt.

– Dette er nok det året for dem som er hakket bak eliteløperne til å virkelig ta seg for og skaffe seg gode plasseringer.

– Landslagsløperne har heller ikke det støtteapparatet bak seg som de pleier å ha siden det er NM, og dette kan bli spennende. Jeg tror at vi kan se fram mot en artig helg, sier Løfshus.

Det er ganske mange sterke navn som ikke stiller under torsdagens konkurranser.

Blant de aller kvasseste som ikke stiller er Petter Northug, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg. Northug går etter planen lørdag og søndag, mens Johaug og Østberg har stilet seg inn mot fredag og lørdag.

Den store favoritten i klassen for menn torsdag er Martin Johnsrud Sundby. I klassen for kvinner er Astrid Uhrenholdt Jacobsen blant de største favorittene.

* NM-programmet dag for dag


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus