-->
50 min. med Petter Eliassen
Simen Hegstad Krüger bæres på gullstol av lagkameratene Jonas Udjus Frorud (t.v.) og Hans Christer Holund etter at Lyn Ski ble norgesmestere på stafett i det tette snødrevet under NM i Tromsø 2016. Foto: Erik Borg.

Simen Hegstad Krüger bæres på gullstol av lagkameratene Jonas Udjus Frorud (t.v.) og Hans Christer Holund etter at Lyn Ski ble norgesmestere på stafett i det tette snødrevet under NM i Tromsø 2016. Foto: Erik Borg.

Lyn inn til GULL i NM-stafetten

BETYDELIG UTVIDET: Simen Hegstad Krüger rykket fra på siste etappe og sikret gullet for Lyn Ski, med lagkameratene Jonas Udjus Frorud og Hans Christer Holund, under NM i Tromsø søndag.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Simen Hegstad Krüger rykket kraftig like etter at siste etappe var halvgått. Det gjorde at han sikret stafettgullet for Lyn med stor margin.

Lillehammer tok sølvet i NM-stafetten, men ble slått av Oslo-klubben med 47,6 sekunder. Bronsen gikk til fjorårsvinner Strindheim, som var 54,6 sekunder bak.

På vinnerlaget gikk Jonas Udjus Frorud første etappe i klassisk. Hans Christer Holund overtok på den neste etappen, mens Krüger avsluttet på suverent vis på tredjeetappen.

– Jeg følte meg ikke trygg i starten på min etappe, for jeg synes de andre hang overraskende lett med. Jeg skjønte jeg måtte gå jevnt hardt over tid.

– Da vi kom inn i det mest krevende terrenget, satte jeg inn støtet, og jeg synes jeg fikk et stort forsprang overraskende lett og fort, sa Krüger til NRK like etter innkomst.

Dermed slo Lyn kraftig tilbake etter at det bare ble sølv i fjor. Da ble Strindheim med Petter Northug på siste etappe for sterk.

I år var det ingen tvil om at favorittene fra Lyn var sterkest og best.

500 meter
Da Krüger satte inn rykket og knuste Håvard Solås Taugbøl fra Lillehammer og Even Northug, som gikk ankeretappen for Strindheim, fikk han en kjempeluke etter bare 500 meter.

Alle forsto at stafetten var avgjort.

– Jeg gikk mot to sprintere, så jeg visste at den beste sjansen min var å gå fra dem underveis, for jeg hadde liten lyst til å ha dem med inn til spurten.

– Da jeg skjønte at jeg hadde fått en god luke, og det gikk bra inn mot mål, må jeg innrømme at det var kjempegøy å gå inn til gullet, sa Krüger.

Hans Christer Holund på annen etappe gikk mot Petter Northug og Daniel Stock fra Lillehammer.

– Jeg skjønte tidlig at de to ikke var særlig interesserte i å dra. Drømmen min var å gå kunne gå fra dem. Jeg satset i alle fall på å gå jevnt hardt, men føret var for tungt til at det lot seg gjøre, sa Holund til NRK.

Stivnet
Lillebror Northug stivnet og møtte på mange måter veggen da Krüger avgjorde vel halvveis ut på sisterunden.

Han måtte slippe Lillehammers ankermann Taugbøl og var sjanseløs til å ta ham igjen mot slutten.

Lillehammers sølvlag hadde Martin Løwstrøm Nyenget på første etappe, Daniel Stock på den andre og altså Håvard Solås Taugbøl som ankermann.

For Strindheim, som ble stafettmester i fjor, gikk Lars Ove Aunli første etappe. Petter Northug overtok på den neste, mens Even Northug gikk siste etappe.

Den første etappen gikk i klassisk stil, mens de to siste ble gått i fri teknikk i snøværet som rådet i NM-byen søndag.

---

NM del 1
Tromsø, Troms - 31. januar 2016

Menn - Stafett 3 x 10 km

1. Lyn Ski 1 1:15:24,7
Jonas Udjus Frorud, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger

2. Lillehammer Skiklub 1 +47,6
Martin Løwstrøm Nyenget, Daniel Stock, Håvard Solås Taugbøl

3. Strindheim IL 1 +54,6
Lars Ove Aunli, Petter Northug, Even Northug

4. IL Varden Meråker 1 +1:30,4
Emil Iversen, Gaute Iversen, Jørgen Sæternes Ulvang

5. Lyn Ski 3 +4:00,7 
Håkon Hjelstuen, Harald Wright, Stian Remseth Andresen

6. Henning Skilag 1 +4:05,8
Eirik Lorentsen, Ole-Marius Bach, Daniel Myrmæl Helgestad

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus