LYN - løpere brukte koffeinpiller

Tidligere LYN -løper Olve Frederichsen innrømmer at lagets trener, landslagslege Arne Vilberg, blandet koffeinpiller i sportsdrikken.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
- Tablettene ble knust og blandet i sportsdrikken vår. Den første gangen jeg fikk det, visste jeg ingenting om det. Jeg fikk en bitter smak i munnen og merket at hodet klarnet opp etter kort tid. Det var som å få en rakett i baken. Den siste gangen jeg fikk blandingen, var rett over nyttår for snart fire år siden, sier Frederichsen, som ikke har overtrådt de lovlige grensene for koffeinbruk, til Aftenposten.

Han forteller videre at drikken ble blandet av tidligere landslagslege og Lyn-trener Arne Vilberg.

- Det var som regel Arne Vilberg som sto på den siste drikkeposten, sier Frederichsen.

Ine Wigernæs' personlige trener er fortsatt Arne Vilberg. Hun har hele tiden fastholdt at hun aldri har brukt koffein-tabletter, bare drukket kaffe.

- Var det bare guttene i Lyn som fikk koffein-tabletter, eller gjaldt det også jentene?

- Jeg synes det ville vært veldig rart om jentene ikke fikk. Spesielt i et så tett miljø som vi hadde, hvor drikkeflaskene gikk om hverandre, men jeg ønsker ikke å peke på noen andre, sier Frederichsen.

- Det er riktig at jeg har servert mannlige Lyn-løpere drikke med koffein-tablett fordi de selv ville ha samme behandling som landslagsløperne. På denne tiden brukte landslagsløperne i en viss grad slike tabletter - som det ikke er ulovlig å bruke, sier Arne Vilberg som i 1999 både var Lyn-trener og landslagslege.

- Men jeg har aldri gitt kvinnelige løpere i Lyn slike piller, med det forbehold at de i Holmenkollen i 1999 kan ha fått drikke som var klargjort for landslagsløpere, sier Villberg som sammen med resten av helseteamet fikk avsluttet bruken av koffein-tabletter i landslaget.
(Aftenposten)


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut