Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Lysmaster må til for å takle rekord

Veståsensprinten har hatt et enormt rush av løpere som ønsker å gå rennet som arrangeres lørdag, bare to dager før julaften. - Starten er fremskyndet og vi setter opp lysmaster, sier rennleder Nils Fisketjønn til Langrenn.com.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Mens de fleste i større og større grad penser tanker og handlinger inn mot juleribbe, pinnekjøtt og lutefisk, kan vi slå fast at langrennsløpere fortsatt holder trykket oppe på noe langt viktigere - gå på ski..!

Dette er noe de driftige folkene i Gjerdrum IL Langrenn nå erfarer til det fulle.

- Vi har fått en svært hyggelig deltakerrekord med 700 påmeldte til Veståsensprinten lørdag 22. desember, smiler rennleder Nils Fisketjønn.

- 700 deltakere i sprint, hvordan skal dere greie dette?

- Tidligere har vi arrangert i januar. Det er første gang denne vinteren at vi arrangerer så tett opp mot vintersolverv. I tillegg til prologer har vi 60 heat som skal gjennomføres og for de under 13 år er det sonerenn med fellesstart. For å klare dette har vi flyttet første start fra klokka 10 til 0930 og vi har også anskaffet lysmaster for å kunne holde på til klokka 17.

Og for de som eventuelt skulle lure, rennlederen opplyser at i Akershusbygda Ask står sola opp 0920 og sklir ned bak horisonten klokka 15. Dagslyset varer rett og slett ikke lenge nok.

Fisketjønn sier at detaljerte tidsplaner ligger ute på arrangørens nettsider. Sjekk disse om du er blant de påmeldte.

- Hvorfor tror du det er så mange med?

- Det er nok en kombinasjon av at det er få andre renn og at det generelt har vært en deltakerøkning på sprint de siste årene, forklarer rennlederen.

Av praktiske årsaker knyttet opp mot det å gjennomføre heat og prologer er det dessverre ikke lenger rom for etteranmeldinger. Der har altså toget gått for deltakelse i årets utgave av Veståsensprinten. Men publikum og alle andre ønskes allikevel velkommen til den nye ungdomsskolen i Gjerdrum.

- Løypa går på jordet ved skolen, så den er veldig oversiktelig og fin.

- Hva med snøsituasjonen hos dere?

- Vi må gjøre litt dugnad. Etter at kornet ble slått i høst, ble det stående igjen litt lange strå, avrunder Nils Fisketjønn om Veståsensprinten 2012, som altså samler 700 påmeldte løpere.

Hjemmeside for Veståsensprinten


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus