Resultater: Nightrun Oslo| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
ostensen_portrett270x149

Må gå andre veier

Simen Østensen så muligheten til å kvalifisere seg til v-cup gjennom sprinten på Beito, men diskvalifikasjonen satte en stopper for det. Nå vil han kvalifisere seg gjennom Skandinavisk Cup.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Sprinten på Beitostølen var en gyllen mulighet for Simen Østensen til å gå seg inn i verdenscupen, og det var mange som ante skumle hensikter da 22-åingen vant prologen foran hele den norske eliten. Men Fossum-løperen ble disket etter å ha brukt skøytetak på toppen av Danskebakken.

 

 

- Det som skjedde var at jeg sto utenfor sporet og staket opp danskebakken. Reglene sier at når man gjør det skal skiene gå parallelt, men det er lett å skli ut når det blir hoppende staking. Det var ikke noe tilsiktet skøyting fra min side, men disken er vel grei, sier Østensen til langrenn.com

 

Han velger å skrive den på kontoen for uerfarenhet.

 

- Overrasket

Også på søndagens klassiske 15 kilometer bet han godt ifra seg med en 7. plass, bare drøyt 30 sekunder bak vinneren Jens Arne Svartedal. Men likevel ble han ikke funnet god nok for en plass i troppen til Kuusamo.

 

- Jeg føler heller ikke at jeg hadde fortjent noen plass i den troppen, men jeg så jo at sjansen var der etter den oppløftende prologen.

 

Han kjente seg likevel ikke helt i toppslag på Beitostølen.

 

- Jeg var veldig overrasket over at det gikk så fort. Så jeg skulle stått distansen ut på sprinten om jeg ikke hadde blitt diska, og hadde jeg karet meg til en finale for eksempel så kunne det fort blitt verdenscup, tror Østensen.

 

Psykisk slit i fjor

Sesongen var tung for Simen Øsetensen i fjor. Sykdom satte han utenfor halve sesongen.

 

- Jeg ble sjuk i jula i fjor, og da jeg begynte å trene igjen uten å være frisk igjen sa det pang. Jeg var helt på bunn, både fysisk og psykisk.

 

Hele vinteren og våren gikk før Østensen igjen var i slag. Lett trening begynte han med i mai. I full trening var han ikke før i juli.

 

- Det var en tung periode. Det et er vanskelig å motivere seg når sånt skjer, men det er godt å være tilbake.

 

Vil kvalifisere seg gjennom Skandinavisk Cup

Målet for sesongen er å gå internasjonal verdenscup. Han har tidligere en start på internasjonal kvote på 5-mila i Kollen.

 

- Skandinavisk Cup blir også viktig, og jeg sikter mot en topp 3 der, for da er jeg kvalifisert for verdenscup, sier Østensen.

 

Østensen er med i Team Manpower for tredje året, og er en av flere på det laget som har slått igjennom i vinter.

 

- Vi er privilegert som får være med på det laget med det apparatet vi har rundt oss, sier han.

 

Til helga er det BUL-sprint og Østensen vil kjempe i toppen.

 

 

 

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut