-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Lysebotn Opp| BLINK (alle renn)| Andre konkurranser
Foto: Thomas Furuheim

Foto: Thomas Furuheim

Må gå billig og smart

Over 50 løpere starter innenfor ett minutt på dagens jaktstart i herreklassen. – Vi må forsøke å gå smart og billig, sier Ulf Morten Aune.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Kvinnene går nøyaktig samme løype som gårsdagens prolog, mens herrene går en ekstra liten sløyfe på dagens jakstarter.

Lite hvile
- Det er en løype uten noe særlig muligheter for hvile. Det blir viktig å ikke gå seg stiv. Løypene er relativt trange, men det går an å komme forbi. Det blir viktig å få flyt fra start og la andre gjøre jobben. Det handler om å ha så liten tidsdifferanse som mulig opp til tet før vi reiser til Praha, sier sprintlandslagstrener Ulf Morten Aune til langrenn.com.

Det er kollega og allroundlandslagstrener Morten Aa Djupvik enig i.

- Vi må prøve å gå mest mulig fornuftige løp. Det er veldig jevnt og det blir nok en del tog underveis. Det blir vanskelig å styre løpet selv da man er avhengige av løpere rundt seg. Det blir nesten å betrakte som en fellesstart med løpere overalt, sier Morten Aa Djupvik til langrenn.com.

Tror ikke Teichmann vil dra
Den store sammenlagtfavoritten Tobias Angerer falt fra en topplassering etter en god start på gårsdagens prolog. Lagkamerat Axel Teichmann tok andreplassen, men trenerne tror ikke at Teichmann vil være villig til å dra noe i tet sammen med Lukas Bauer.

- Jeg tror ikke tyskerne tør å satse på Teichmann allerede nå. Om Lukas er like sprek i dag kommer han nok til å prøve å gå fort fra start. Sødergren er heller ingen sprinter og vil nok ta sjansen, sier Ulf Morten Aune.

Petter Northug starter som nummer 29, kun 42 sekunder bak ledende Bauer. Djupvik gir unggutten godkjent etter gårsdagens renn.

- Dette var hans største utfordring i Tour`en. Nå er han forhåpentligvis ferdig med sin akilleshel. Han kan gå seg mye oppover i dag, forklarer Djupvik.

Det er ventet tilnærmet like forhold på dagens jaktstart. Med så mange løpere kan det imidlertid bli litt løst i bakkene, men landslagstrenerne regner med å ha gode ski for forholdene.

Startlister:
Startliste jaktstart Tour de Ski


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut