-->
Foto: Thomas Furuheim

Foto: Thomas Furuheim

Måtte klype seg selv i armen

Johan Kjølstad er tilbake der han var for to år siden i Nove Mesto, på toppen av pallen. Det tok tid før landslagsløperen forstod hva han hadde utrettet.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
- Jeg kommer nok til å legge meg med et smil om munnen i dag. Jeg skjønner det ikke helt selv enda, sier Johan Kjølstad til langrenn.com.

Leder verdenscupen sammenlagt
Ikke nok med at han tok hjem sprintseieren. Nå står han også med den gule sammenlagttrøya og sprinttrøya i verdenscupen.

- Jeg mister den vel kanskje etter helgen, men jeg har beviset på at jeg har hatt den. Jeg hadde ikke engang tenkt tanken på å få den noen gang. Det ble en kjempedag, jubler Kjølstad, som roser lagkameratene for utrolig oppbacking.

Kjølstad har uten tvil fått den beste sesongstarten noensinne. Siden mai har han jobbet knallhardt for å komme tilbake der han hører hjemme.

- Jeg får håpe at formen holder etter jul også. Jeg har tidligere bestandig vært en ”slow starter”, men det er veldig artig å få det til så tidlig i sesongen. Det gir svar på at treningen har fungert og gir meg trygghet på at jeg har gjort de rette tingene. Det er fryktelig artig å komme tilbake på pallen, forklarer Kjølstad.

Tour de Ski
Nå vurderer han å stille opp i norgescupen kommende helg for å vise at han kanskje fortjener en plass i troppen til Tour de Ski. 24- åringen viste på Beitostølen at han kan gå mer enn sprint.

- Det er mulig jeg drar til Sjusjøen for å vise meg frem med tanke på Tour de Ski. Jeg må ta en prat med Ulf Morten og se an mulighetene. Jeg tror jeg er kapabel til å være med å kjempe om en plass, men det er ingen selvfølge. Det er et lite mål som ligger i bakhodet å være med i fremtiden, men jo tidligere jo bedre.

Kjølstad fikk muligheten til å være reserve for 15 kilometer klassisk i Kuusamo i dag, men valgte heller å ta et tidlig fly tilbake.

- Jeg har ikke ladet noe opp til det og valgte å bli med resten av gjengen som ikke skal gå i morgen til Helsinki i dag for å ta et tidlig fly tilbake i morgen. Det har vært fullt kjør etter seieren og jeg tror det kan være fornuftig å reise hjem. Sjansen kommer nok igjen, avslutter Johan Kjølstad.* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut