aune[3]

Måtte vrake Børre

Sprntlandslagstrener Ulf Morten Aune synes ikke det var så vanskelig å ta ut sprintlaget til Rybinsk, til tross for at han måtte vrake Børre Næss.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Ulf Morten Aune er en av trenerne som ofte står ovenfor vanskelige laguttak foran verdenscuprenn. Denne gangen måtte han vrake Børre Næss til fordel for Anders Gløersen.

Vet han er i god form
- Det var et veldig greit uttak. Det som gjorde det var at Børre, uansett årsak, ikke klarte å kvalifisere seg videre fra prologen i Düsseldorf og heller ikke nå i Kuusamo. Klart at vi vet han er i god form, men det har han bare vist under åpningsrennene på Beitostølen og i Rybinsk står skøyting på programmet, sier Ulf Morten Aune til langrenn.com.

Sportssjef Åge Skinstad deler samme oppfatning.

- Han har stor kapasitet, men har ikke fått det ut i verdenscuprenn enda. Han har ikke kommet seg til kvartfinalen hverken i Düsseldorf eller i Kuusamo, sier Åge Skinstad til langrenn.com.

Det åpner for mannen som plasserte seg plassen bak Næss på Beitostølen, Anders Gløersen.

- Det er ikke mer enn rett og rimelig at Gløersen skal få sjansen, selv om han ikke gikk så bra i helgen. Det er riktig at han får sjansen, forteller Aune.

Skandinavisk cup
Aune sikter da til BUL- sprinten på Gålå lørdag. Petter Northug vant som kjent sprinten, mens Gløersen plasserte seg på åttendeplass.

Næss kommer isteden til å dra til Skandinavisk cup, samme helgen som Rybinsk.

- Han er satt opp som reserve, da det er en stund til vi drar til Russland. Men om ingen blir syke er planen at han skal gå Skandinavisk cup i Finland, avslutter Ulf Morten Aune.

Sprintrennet i Rybinsk går av stabelen 15. desember. Laget er utenom byttet av Gløersen og Næss identisk med laget som gikk helgens verdenscup i Kuusamo.

Les også:
Hadde forventet en plass
Uttak Davos og Rybinsk

Foto: Trond Harald Sand

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut