Fra venstre: Nils Hult, CEO på Madshus, Petter og Mårten Soleng Skinstad og Per Wiik, global marketing director hos Madshus. Foto: Madshus/Stafano Zatta.

Fra venstre: Nils Hult, CEO på Madshus, Petter og Mårten Soleng Skinstad og Per Wiik, global marketing director hos Madshus. Foto: Madshus/Stafano Zatta.

MADSHUS ER SENTRAL AKTØR NÅR SKIUTSTYR FOR FLERE MILLIONER KRONER GIS BORT

Nå tar noen av de største aktørene i sportsbransjen grep for å senke de økonomiske barrierene i skiidretten.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Nå tar noen av de største aktørene i sportsbransjen grep for å senke de økonomiske barrierene i skiidretten. På én måned har det blitt delt ut skiutstyr for godt over 2,5 millioner kroner til lag og foreninger gjennom Skibanken. 

Skibanken er et initiativ fra SpareBank 1, Norges Skiforbund Langrenn, Swix, Madshus, Rottefella og Sport 1, og har som mål å gi alle som ikke kan, eller ikke ønsker å bruke penger på skiutstyr, mulighet til å oppleve skiglede. SpareBank 1s årlige undersøkelse i forbindelse med bruktmarkedet Byttehelgen viser at økonomi er en avgjørende hindring for deltagelse i barneidretten. To av tre foreldre syntes at barneidretten er for dyr, og nesten halvparten av foreldrene trekker frem sportsutstyr som den største kostnadsdriveren.

Det har i tillegg vært enorm etterspørsel etter å låne sportsutstyr denne skisesongen, og utstyrsordninger over hele landet har slitt med å møte den store etterspørselen. Gjennom Skibanken har partene bidratt til at flere får muligheten til å låne ski. Swix, Madshus, Rottefella og Sport 1 har til sammen gitt bort skiutstyr som trolig ellers ikke hadde blitt solgt for over 2,5 millioner kroner, og det er første gang aktørene samarbeider om et slikt initiativ. 

---

MADSHUS – NILS HULT, ADM. DIR.

– Vi tror at skikulturen vil vokse nå som flere får muligheten til å oppleve skiglede. Utlån av ski senker terskelen for å delta for de som ikke har hatt mulighet til å gå på ski tidligere. Vi er veldig opptatt av å gjøre langsiktige investeringer i bransjen, og vi tror at det å øke utlånskapasiteten er et viktig grep for at bransjen vår skal utvikle seg.

---

SWIX – ÅSE-LINE EIDE, BRAND MARKETING MANAGER

– Økonomi og sosial bakgrunn bør ikke legge føringer for hvem som får muligheten til å oppleve skiglede. Gjennom dette initiativet får overskuddsproduktene nytt liv. Det er både bærekraftig og bra for sporten vår.

---

ROTTEFELLA – TORSTEIN MYKLEBOSTAD, ADM. DIR.

– Rottefella ønsker å inspirere alle til en aktiv livsstil utendørs. Vi tror dette initiativet kan bidra til å øke ski-interessen hos de som ikke har mulighet eller lyst til å eie eget utstyr. Å øke utlånskapasiteten er et godt grep for å få flere ut i løypa.

---

HUSUM-GRUPPEN / SPORT1 – GEIR OVE HUSUM, DAGLIG LEDER

– Vi synes det er veldig bra at utstyr som ellers ville ha blitt liggende på lageret kommer seg ut i løypa. Det er et viktig bærekraftsgrep, som også bidrar til bedre folkehelse ved at flere kommer seg ut i skisporet.

NORGES SKIFORBUND – ERIK RØSTE, PRESIDENT

– Det å gå på ski krever utstyr, og jeg håper og tror at sporten kan bli enda mer tilgjengelig for flere ved at man etter hvert ikke er avhengig av å ha eget utstyr for å kunne gå på ski. Skiløypene skal være for alle, uansett erfaring eller ferdigheter.

---

NORGES SKIFORBUND – ESPEN BJERVIG, LANGRENNSSJEF

– Vi i NSF Langrenn ønsker at sporten vår skal være inkluderende og en arena hvor både store og små uansett bakgrunn og økonomiske forutsetninger skal oppleve glede og mestring. Å kunne bryte ned økonomiske barrierer og muliggjøre skiopplevelser sammen med sportsbransjen selv ser vi på som et sterkt felles krafttak og et viktig prosjekt for nettopp å kunne klare dette.

---

SPAREBANK 1 – ELDAR RØNNING, PRIVATØKONOM

– Det er veldig sporty av bransjen å kaste seg rundt og bli med på dette. Vi er helt avhengig av at aktørene bidrar med utstyr inn i Skibanken. Responsen på konseptet har vært overveldende. Vi har fått inn masse søknader, og det meste av utstyret er nå delt ut til organisasjoner, lag og institusjoner over hele landet som skal sørge for at det kommer ut i løypa.

---

* Madshus er profileringspartner av Langrenn.com


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse

NM PÅ SKI 2023 TILDELT

– Det er høy lokal vilje og engasjement fra lokalsamfunnet

Skog. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

STILLING LEDIG: SKOGPLANTERE SØKES I TRØNDELAG

– Norske langrennsløpere har lang tradisjon for skogsarbeid

Bilder fra treninger og samlinger i regi av NTG Geilo.

INVITASJON: NTG GEILO TEAM REKRUTT

SØKNADSFRIST 30. APRIL

Morten Sætha her på plass under VM i Oberstdorf og en del av Swix sin racing service på VM, i World Cup og andre store internasjonale anledninger. Foto: Swix.

– NÅ ER DEN BEDRE ENN VR50 PÅ STORT SETT ALLE TESTER VI HAR GJORT I DET SISTE

VIKTIG VÅRTESTING PÅGÅR PÅ BJORLI, SJUSJØEN, I BRUKS OG ST MORITZ