www.langrenn.com

RESULTATER: GROVA RULLESKITEST| Resultater øvrige mellom nyhet 4 og 5| UTTAK LANDSLAG OG TEAM| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| LINDESNES TIL NORDKAPP PÅ RULLESKI - FØLG TUREN
Fra venstre: Nils Hult, CEO på Madshus, Petter og Mårten Soleng Skinstad og Per Wiik, global marketing director hos Madshus. Foto: Madshus/Stafano Zatta.

Fra venstre: Nils Hult, CEO på Madshus, Petter og Mårten Soleng Skinstad og Per Wiik, global marketing director hos Madshus. Foto: Madshus/Stafano Zatta.

MADSHUS ER SENTRAL AKTØR NÅR SKIUTSTYR FOR FLERE MILLIONER KRONER GIS BORT

Nå tar noen av de største aktørene i sportsbransjen grep for å senke de økonomiske barrierene i skiidretten.

Tips en venn  Skriv ut
08.04.2021 - Geir Nilsen
Annonse

Nå tar noen av de største aktørene i sportsbransjen grep for å senke de økonomiske barrierene i skiidretten. På én måned har det blitt delt ut skiutstyr for godt over 2,5 millioner kroner til lag og foreninger gjennom Skibanken. 

Skibanken er et initiativ fra SpareBank 1, Norges Skiforbund Langrenn, Swix, Madshus, Rottefella og Sport 1, og har som mål å gi alle som ikke kan, eller ikke ønsker å bruke penger på skiutstyr, mulighet til å oppleve skiglede. SpareBank 1s årlige undersøkelse i forbindelse med bruktmarkedet Byttehelgen viser at økonomi er en avgjørende hindring for deltagelse i barneidretten. To av tre foreldre syntes at barneidretten er for dyr, og nesten halvparten av foreldrene trekker frem sportsutstyr som den største kostnadsdriveren.

Det har i tillegg vært enorm etterspørsel etter å låne sportsutstyr denne skisesongen, og utstyrsordninger over hele landet har slitt med å møte den store etterspørselen. Gjennom Skibanken har partene bidratt til at flere får muligheten til å låne ski. Swix, Madshus, Rottefella og Sport 1 har til sammen gitt bort skiutstyr som trolig ellers ikke hadde blitt solgt for over 2,5 millioner kroner, og det er første gang aktørene samarbeider om et slikt initiativ. 

---

MADSHUS – NILS HULT, ADM. DIR.

– Vi tror at skikulturen vil vokse nå som flere får muligheten til å oppleve skiglede. Utlån av ski senker terskelen for å delta for de som ikke har hatt mulighet til å gå på ski tidligere. Vi er veldig opptatt av å gjøre langsiktige investeringer i bransjen, og vi tror at det å øke utlånskapasiteten er et viktig grep for at bransjen vår skal utvikle seg.

---

SWIX – ÅSE-LINE EIDE, BRAND MARKETING MANAGER

– Økonomi og sosial bakgrunn bør ikke legge føringer for hvem som får muligheten til å oppleve skiglede. Gjennom dette initiativet får overskuddsproduktene nytt liv. Det er både bærekraftig og bra for sporten vår.

---

ROTTEFELLA – TORSTEIN MYKLEBOSTAD, ADM. DIR.

– Rottefella ønsker å inspirere alle til en aktiv livsstil utendørs. Vi tror dette initiativet kan bidra til å øke ski-interessen hos de som ikke har mulighet eller lyst til å eie eget utstyr. Å øke utlånskapasiteten er et godt grep for å få flere ut i løypa.

---

HUSUM-GRUPPEN / SPORT1 – GEIR OVE HUSUM, DAGLIG LEDER

– Vi synes det er veldig bra at utstyr som ellers ville ha blitt liggende på lageret kommer seg ut i løypa. Det er et viktig bærekraftsgrep, som også bidrar til bedre folkehelse ved at flere kommer seg ut i skisporet.

NORGES SKIFORBUND – ERIK RØSTE, PRESIDENT

– Det å gå på ski krever utstyr, og jeg håper og tror at sporten kan bli enda mer tilgjengelig for flere ved at man etter hvert ikke er avhengig av å ha eget utstyr for å kunne gå på ski. Skiløypene skal være for alle, uansett erfaring eller ferdigheter.

---

NORGES SKIFORBUND – ESPEN BJERVIG, LANGRENNSSJEF

– Vi i NSF Langrenn ønsker at sporten vår skal være inkluderende og en arena hvor både store og små uansett bakgrunn og økonomiske forutsetninger skal oppleve glede og mestring. Å kunne bryte ned økonomiske barrierer og muliggjøre skiopplevelser sammen med sportsbransjen selv ser vi på som et sterkt felles krafttak og et viktig prosjekt for nettopp å kunne klare dette.

---

SPAREBANK 1 – ELDAR RØNNING, PRIVATØKONOM

– Det er veldig sporty av bransjen å kaste seg rundt og bli med på dette. Vi er helt avhengig av at aktørene bidrar med utstyr inn i Skibanken. Responsen på konseptet har vært overveldende. Vi har fått inn masse søknader, og det meste av utstyret er nå delt ut til organisasjoner, lag og institusjoner over hele landet som skal sørge for at det kommer ut i løypa.

---

* Madshus er profileringspartner av Langrenn.com


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Se hele nyhetsarkivet


blog comments powered by Disqus


Annonse


Langrenn.com
Skistaver i serien Madshus Redline kommer på markedet høsten 2021. Foto: Madshus.

MADSHUS KOMMER NÅ MED REDLINE SKISTAVER

– Alt i alt blir det en raskere stav men en bedre pendel

Laktatmåler - Lactate Meter - Lactate Pro 2. Produsentfoto.

LAKTATMÅLER – REDSKAPET SOM KAN BIDRA TIL Å HENTE UT VIKTIGE MARGINER: – Da er du nødt til å vite hva som er dine laktatverdier ved ulike belastninger

Skiplukkerns logo.

SKIPLUKKER'N – SVAR nr. 53: – HVOR MANGE GANGER KAN DU SLIPE ET PAR STAKESKI FØR EN BØR SKAFFE SEG ET NYTT PAR?

Håvard Moseby ble som bildene viser kraftig forslått da ski og binding løsnet under Holmenkollen Skishow 2021. Skjermdump: NRKs nett-TV. Collage: Langrenn.com.

MOSEBYS FALL – BINDINGEN LØSNET I 45 KM/T UNDER HOLMENKOLLEN SKISHOW: – SÅ SKJØNTE JEG AT DET MÅ VÆRE EN PRODUKSJONSFEIL

SE OGSÅ HVA BJERVIG (NSF), IVERSBAKKEN (IDT) OG KVISSEL (Rottefella) SIER

Team ParkettPartner har blitt til Team Næringsbanken og de satser videre i langløpscupen Ski Classics.

UTTAK: TEAM NÆRINGSBANKEN 2021/2022

Jørgen og Anders Aukland fra Team Ragde Charge har inngått avtale med ny klesleverandør. Foto: Knut Aukland.

AUKLANDS LAG BYTTER KLESLEVERANDØR

Annonse
Tord Asle Gjerdalen inn i mål som vinner av Vasaloppet 2021. Foto: Schmidt/NordicFocus.

GJERDALEN MELDER MED SORG I HJERTET: XCAMP 2021 UTSETTES

Noen av destinasjonene, løypelagene og kommunene hos Längdspår.se.

NORSKE LØYPER.NET SETTER OPP KONTOR I SVERIGE FOR LÄNGDSPÅR.SE OG SKOTERSPÅR.SE

VEKSTEN FORTSETTER FOR SKIFORENINGENS PARTNER

Skiplukkerns verksted og deres Aslak Berglund i det innfelte bildet.

HAR DU SPØRSMÅL TIL SKIPLUKKER'N OM SLIP, KONSTRUKSJON, SPENN, SMØRING ETC? SEND OSS I SÅ FALL EN LITEN MAIL

SE ALLE 53 SVAR SÅ LANGT

Skiplukkerns logo.

SKIPLUKKERN SVAR nr. 1: – Hvilken skiegenskaper gjelder ved temp/snø rundt null grader?

Skiplukkerns logo.

SKIPLUKKERN SVAR nr. 2: – Jeg har lest at et kaldpar bør ha lange kontaktflater og fin struktur, mens et varmpar bør ha korte kontaktflater (mer sprik) og grov struktur. Hvor lang kontaktflate snakker vi om egentlig i cm?

Skiplukkerns logo.

SKIPLUKKERN SVAR nr. 3: – Har du tips til skipark for en mosjonist som hovedsakelig går i Nordmarka i Oslo?

Skiplukkerns logo.

SKIPLUKKERN SVAR nr. 4: – FISCHERS 812 OG 902 SKI – UTVIDEDE SVAR FRA SKIPLUKKER'N

Skiplukkerns logo.

SKIPLUKKERN SVAR nr. 5: – Jeg leser at Fischer sin 902 konstruksjon brukes i 90% av verdenscup-rennene. Til hvilke forhold anser du 812 konstruksjonen som klart best, og hvorfor?

Skiplukkerns logo.

SKIPLUKKERN SVAR nr. 6: – Kjøpte nye ski av deg forrige år der du da jobbet. Var veldig godt fornøyd med paret en stund, men så følte jeg at den ene skia i paret tapte seg veldig. Hva kan det komme av og er dette vanlig?

Skiplukkerns logo.

SKIPLUKKERN SVAR nr. 7: – Er det slik at det brukes mest stakeski og ikke vanlige klassiske ski å stake med for de beste langløperne? Brukes noen ganger vanlige skøyteski?

Skiplukkerns logo.

SKIPLUKKERN SVAR nr. 8: – Jeg har en junior i vekst, nå 184 cm og knappe 70 kg. Har du en tommelfingerregel for når en bør gå fra 202 cm klassisk til 207 cm lange ski?

Skiplukkerns logo.

SKIPLUKKERN SVAR nr. 9: – Er det forskjell på stakeskiene på spenn og hvilket spenn som går best flatt og oppover? Ville man valgt ulike par til Birken kontra Marcialonga?

Skiplukkerns logo.

SKIPLUKKERN SVAR nr. 10: – Får alle langløpsteamene tilgang på like ski fra Fischer?

Skiplukkerns logo.

SKIPLUKKERN SVAR nr. 11: – Jeg har en sønn som er kontraktsløper hos Madshus. Når vi får ski derfra har vi ingen muligheter til å plukke selv blant flere alternativer. Har du denne muligheten? Har du inntrykk av at den plukkjobben de gjør ...

Se hele nyhetsarkivet