Seierspallen på damesprinten under verdenscupen i Toblach 2015 besto av (fra venstre) Stina Nilsson (3.-plass), Maiken Caspersen Falla (1) og Ingvild Flugstad Østberg (2). Foto: Modica/NordicFocus.

Seierspallen på damesprinten under verdenscupen i Toblach 2015 besto av (fra venstre) Stina Nilsson (3.-plass), Maiken Caspersen Falla (1) og Ingvild Flugstad Østberg (2). Foto: Modica/NordicFocus.

Maiken Caspersen Falla toppet sprinten i Toblach

Det ble et norsk-svensk oppgjør på oppløpet i sprintfinalen under verdenscupen i Toblach lørdag. - Vi skifter på å vinne, sa Maiken Caspersen Falla etter seieren.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Maiken Caspersen Falla tok sin første sprintseier for sesongen da hun vant i Toblach lørdag. Ingvild Flugstad Østberg ordnet norsk dobbeltseier.

Stina Nilsson slo Falla med noen få centimeter i Davos forrige helg. Denne gangen fikk den norske løperen en solid revansj.

Nilsson syntes å ha god kontroll på sine norske konkurrenter også denne gangen, men den svenske sprinteren stivnet litt på oppløpet.

Falla holdt unna, mens Østberg klarte å sikre seg annenplassen.

Det var Fallas første skikkelige verdenscupseier denne sesongen. Hun vant også den første delen av minitouren i Finland, men det regnes ikke som en verdenscupseier.

– Det gikk fint hele dagen, og kroppen fungerte bra. I finalen hadde jeg tenkt å ligge litt bak til å begynne med, men det ble fort endret.

– Jeg liker jo å gå i front, for da kan jeg styre mitt eget løp. I motsetning til Davos klarte jeg å holde Nilsson bak meg, sa Falla til NTB.

Løypa i Toblach var kanskje ikke den tøffeste, med et par korte, men ikke altfor bratte motbakker.

Perfeksjonist
– Jeg er en perfeksjonist, så det var godt å slå Nilsson. Formen er fortsatt god, og planen min foran denne sesongen var å være best mulig i rennene før jul.

– I Tour de Ski kommer jeg nok bare til å gå den første sprinten med tanke på verdenscupen. I januar blir det mest trening for min del, sa Falla.

– Videre kommer jeg til å gå de to rennene i Planica ved siden av NM i januar.

Østberg vant kvalifiseringen tidligere lørdag, mens Falla ble nummer to. I finalen var rollene byttet om. Falla var 0,17 sekund foran lagvenninnen i mål.

– Jeg kan ikke være misfornøyd med annenplass. Jeg hadde en dårlig siste 100 meter i Davos, og jeg konsentrerte meg om en god avslutning denne gangen.

– Hvis oppløpet hadde vært 20 meter lenger, tror jeg at jeg hadde gitt Maiken kamp om seieren. Nå er jeg blitt nummer 4, 3 og 2. Jeg blir farlig neste gang, sa Østberg til FIS.

Heidi Weng ble slått ut i semifinalen, mens Kathrine Harsem og Mari Eide røk ut i kvartfinalen.

Johaug-miss
Therese Johaug ble utslått i kvalifiseringen. Hun endte på 32.-plass og var et halvt sekund fra å gå videre til utslagsrundene. Johaug er likevel klar leder av verdenscupen.

Østberg er nummer to, 72 poeng bak Johaug.

Søndag er det 10 kilometer klassisk på programmet for kvinnene.

---

Verdenscup
Toblach, Italia - 19. desember 2015

Kvinner - Sprint finale, fristil

1. Maiken Caspersen Falla, Norge 2:47.28
2. Ingvild Flugstad Østberg, Norge +0.17
3. Stina Nilsson, Sverige +0.61
4. Linn Sömskar, Sverige +1.31
5. Hanna Kolb, Tyskland +1.59
6. Denise Herrmann, Tyskland +2.31

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus