Maktdemonstrasjon av Bjørgen og Svartedal

Marit Bjørgen og Jens Arne Svartedal utklasset konkurrentene på dagens sprint i Asiago. Norge tok totalt fire av seks pallplasseringer.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Jens Arne Svartedal knuste konkurrentene på sprinten i Asiago i dag. Marit Bjørgen knuste konkurrentene på sprinten i Asiago i dag.

 

I klassisk sprint er Norge dominerende, spesielt på herresiden.

Jens Arne Svartedal har også tidligere vist at han er verdens beste klassisksprinter. I dag var det ikke noe å gjøre med kraftkaren fra Trøsken.

- Jeg er fantastisk godt fornøyd, jublet 28-åringen overfor NTB like etter målpasseringen. Med seieren kan han ha kjempet seg inn på stafettlaget til VM i Oberstdorf i februar. 
 
Tor Arne Hetland knuste svenske Björn Lind i spurten og sørget for at det ble dobbelt norsk på herresiden.

- Jeg fulgte med i rygg under hele løpet. Svensken (Björn Lind) hadde tidenes dårligste siste sving, og jeg kom fram. Seierspallen i klassisk, det er kanonbra, sa Hetland til NTB.

Den siste nordmannen i a-finalen, Trond Iversen, ble nummer fire.

Også i b-finalen var det total norsk dominans. Børre Næss, Od-Bjørn Hjelmeset og Eldar Rønning fulgte på plassene fra fem til åtte.

For Marit Bjørgen ble det hennes 15. seier i verdenscupen så langt i karrieren. 13 av dem har kommet i sprint.

De ti siste verdenscupsprintene har den råsterke jenta fra Rognes vunnet.

- Jeg er fryktelig sliten og har aldri vært så nervøs før en konkurranse noen gang. Det har vært et hardt program i det siste, sa Bjørgen til NTB.

Etter at hun kom ut sist i finalen, viste hun rå styrke og parkerte konkurrentene inn mot mål. Dermed vant hun foran finske Virpi Kuitunen og Ella Gjømle som for tredje gang på rad endte på tredjeplass i en verdenscupsprint.

- Jeg startet hardt, kanskje litt for raskt. Mot slutten var det ikke mer å ta av i den lange motbakken, sa Gjømle til NTB.

Hilde Gjermundshaug Pedersen klarte ikke å komme til finalen, men endte på sjetteplass etter å ha blitt nummer to i b-finalen. Det var hun ikke fornøyd med.

- Dette gikk fryktelig dårlig. Beina går ikke fort nok i motbakkene. Jeg lever i håpet, men har nesten gitt opp (å finne formen), fortalte Gjermundshaug Pedersen til NTB. 

Allerede i prologen viste de norske styrke. Åtte norske herre-løpere gikk videre til kvartfinalen, mens fem jenter gikk videre.

I VM er det også klassisk sprint. Etter oppvisningen i Asiago i dag er det nok ikke mange i Norge som er lei seg for akkurat det.
 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut