OL TOKYO - PROGRAM og RESULTAT| UTVALGTE RESULTATER| NM Friidrett Junior| RESULTATER ØVRIGE mellom nyhet 4 og 5| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| UTTAK LANDSLAG OG TEAM

Maktdemonstrasjon av Bjørgen og Svartedal

Marit Bjørgen og Jens Arne Svartedal utklasset konkurrentene på dagens sprint i Asiago. Norge tok totalt fire av seks pallplasseringer.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Jens Arne Svartedal knuste konkurrentene på sprinten i Asiago i dag. Marit Bjørgen knuste konkurrentene på sprinten i Asiago i dag.

 

I klassisk sprint er Norge dominerende, spesielt på herresiden.

Jens Arne Svartedal har også tidligere vist at han er verdens beste klassisksprinter. I dag var det ikke noe å gjøre med kraftkaren fra Trøsken.

- Jeg er fantastisk godt fornøyd, jublet 28-åringen overfor NTB like etter målpasseringen. Med seieren kan han ha kjempet seg inn på stafettlaget til VM i Oberstdorf i februar. 
 
Tor Arne Hetland knuste svenske Björn Lind i spurten og sørget for at det ble dobbelt norsk på herresiden.

- Jeg fulgte med i rygg under hele løpet. Svensken (Björn Lind) hadde tidenes dårligste siste sving, og jeg kom fram. Seierspallen i klassisk, det er kanonbra, sa Hetland til NTB.

Den siste nordmannen i a-finalen, Trond Iversen, ble nummer fire.

Også i b-finalen var det total norsk dominans. Børre Næss, Od-Bjørn Hjelmeset og Eldar Rønning fulgte på plassene fra fem til åtte.

For Marit Bjørgen ble det hennes 15. seier i verdenscupen så langt i karrieren. 13 av dem har kommet i sprint.

De ti siste verdenscupsprintene har den råsterke jenta fra Rognes vunnet.

- Jeg er fryktelig sliten og har aldri vært så nervøs før en konkurranse noen gang. Det har vært et hardt program i det siste, sa Bjørgen til NTB.

Etter at hun kom ut sist i finalen, viste hun rå styrke og parkerte konkurrentene inn mot mål. Dermed vant hun foran finske Virpi Kuitunen og Ella Gjømle som for tredje gang på rad endte på tredjeplass i en verdenscupsprint.

- Jeg startet hardt, kanskje litt for raskt. Mot slutten var det ikke mer å ta av i den lange motbakken, sa Gjømle til NTB.

Hilde Gjermundshaug Pedersen klarte ikke å komme til finalen, men endte på sjetteplass etter å ha blitt nummer to i b-finalen. Det var hun ikke fornøyd med.

- Dette gikk fryktelig dårlig. Beina går ikke fort nok i motbakkene. Jeg lever i håpet, men har nesten gitt opp (å finne formen), fortalte Gjermundshaug Pedersen til NTB. 

Allerede i prologen viste de norske styrke. Åtte norske herre-løpere gikk videre til kvartfinalen, mens fem jenter gikk videre.

I VM er det også klassisk sprint. Etter oppvisningen i Asiago i dag er det nok ikke mange i Norge som er lei seg for akkurat det.
 


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut