-->
Rune Haug vant tur med Team Xtra personell til Marcialonga 2012. Foto: Privat.

Rune Haug vant tur med Team Xtra personell til Marcialonga 2012. Foto: Privat.

Marcialonga 2012 - ett eventyr i vente!

Etter at min deltakelse i Marcialonga 2012 ble et faktum, har jeg ofte tenkt tilbake 2 år i tid, da skigåing ble en interesse, faktisk så altoppslukende at jeg glemmer ”alt” annet!
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Det hele startet med at jeg sluttet å røyke den 11.11.09. Som motivasjon satte jeg opp noen hårete mål – Storlirennet 2010 og Birken 2011!

De fleste trakk på skuldrene og syntes det var galskap at jeg plutselig skulle hive meg ut i langrennsuniverset.

Som et ledd i å få en bedre helse var nok denne helomvendingen helt nødvendig for å finne motivasjon til å bli røykfri.

Jeg liker å sprenge grenser, og det stod også sentralt i dette tilfellet. Storlirennet ble gjennomført på lånte ski i mars 2010, og første mål var nådd, det var en fantastisk følelse. Det ble flere mindre turrenn samme sesong, og jeg var i gang.

Neste mål var Birken i mars 2011.

Startet sesongen 5. november 2010 med et par runder i lysløypa på Frosta som er ca 2,7 kilometer.

Noen dager før hadde jeg kjøpt mitt første par ski og meldt meg inn i Team Xtra personell Comeback.

Jeg hadde lest om at det gikk an å være med på en konkurranse når man gikk Birken. Hvis man gikk med Xtra personell-lue, så kunne man vinne full pakke som inneholdt hele greia med Marcialonga!!!

Jeg tenkte at dette vil jeg være med på – og jeg pleier å nå mine mål!

Treningen gikk framover, og jeg merket stor forbedring etter hvert som ukene gikk. Den 16. desember hadde jeg passert 250 km på ski siden oppstarten.

Heldigvis hadde vi en meget stabil vinter forrige sesong, så det gikk an å gå på ski de dagene man ønsket.

Jeg hadde sikret meg startnummer til Birken, og hadde som delmål å teste formen på to seedingrenn, «Trysil Knut Rennet» i januar og «Furusjøen Rundt» i februar. Innsatsen her holdt til startpulje nr. 16 på Birken.

Birken og 19. mars kom, og jeg var på plass på Rena sammen med 16.000 mer eller mindre veltrente, skihysteriske menn og kvinner i alle aldre og sosiale lag.

Min målsetning var å se om det gikk an å komme seg til Lillehammer på under 5 timer. Turen gikk bra, og med kun ett fall, viste klokken 5 timer, 4 minutter og 53 sekunder da jeg kom fram – godkjent!

Den grønne lua med logoen til Team Xtra personell hadde jeg på under hele løpet, og vips var jeg med i konkurransen om å vinne en billett til ”Marcian.”

For å gjøre en lang historie kort, endte jeg på andre plass bak Kenneth Myhre. Egentlig var det satt av reisepremie kun til vinneren, men på grunn av ekstremt stort engasjement under stemmesankingen som utviklet seg til en duell mellom oss to, ble det også satt opp samme premie til andreplassen!

Fantastisk!!!

Neste mål i langrennsomvendelsen min ga seg selv, og var et faktum jeg skal til Marcialonga sammen med de ypperste innen langrenn i verden!

Så her står jeg nå, like ved neste gigantmål for meg – forhenværende storrøyker fra Frosta - å fullføre Marcialonga 2012.

70 km på ski, med støtte fra Team Xtra personell.

Jeg vil understreke at det hele tiden har vært til stor inspirasjon og glede for meg at jeg er med som en del av Team Xtra personell. Jeg er veldig takknemlig for å få lov til å være en del av det som skal skje om få uker.

På dager det har buttet i mot, har jeg tenkt på Marcialonga og brukt det som en inspirasjon og motivasjon til å stå på videre.

Når 4 måneder lang senebetennelse i venstre albue har prøvd å spille meg ut over sidelinjen, har jeg tenkt på vinterens store målsetning. I sommer fikk jeg gått en del fjellturer i Jotunheimen, dette har vel blitt min favoritt-treningsform sommerstid.

I tillegg startet jeg med rulleski i mai i år, dette var vanskeligere enn jeg trodde på forhånd, spesielt med tanke på balansen.

I høst har jeg blitt introdusert for «elghufs», en tung og artig treningsform frontet av blant andre brødrene Aukland.

Noen ganger har vi laget ”eventer” på facebook, slik at flere kunne ha fått del i vår «elghufsing».

Sosialt og trivelig på alle slags nivå og mange stilarter har det vært å se – masse latter og glede, noe som jeg mener hører med til en god treningskultur.

Dessverre har snøen uteblitt i mitt naturlige treningsfelt, ja i Norge for øvrig denne vinteren, så jeg ligger bak skjema i forhold til antall mil i boka, sammenlignet med fjorårets sesong pr medio desember.

Som dere sikkert skjønner, så representerer jeg bredden i laget på alle måter. Jeg kommer til å «bruke dagen» på løpet i Italia.

Når det gjelder målsetning for rennet, er jeg veldig usikker på hvor hardt jeg tørr å ta i. Hovedmål blir nok det å komme gjennom løpet med «fullførtdiplom» i bagasjen hjem.

Hvor lang tid og hvilken sluttplassering jeg får, er ikke så viktig, men kanskje kan under 6 timer og topp 4.000 være et utgangspunkt før reisen.

For meg er det i det uansett en stor ære å få gå rennet!

Den 26. januar tar jeg fly fra Værnes til Gardermoen sammen med Kenneth Myhre fra Malm. I Oslo møter vi Kristian Fæste (administrerende direktør hos Xtra personell) som vil vise oss resten av ruta og eventyret de neste dagene.

Hele opplegget kommer til å bli en opplevelse uten like, og jeg vil på forhånd rette en stor takk til Team Xtra personell for at dere valgte å ta meg med - Hjertelig takk!

Jeg gleder meg til fortsettelsen av dette fantastiske eventyret.

Team Xtra personell

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus