-->
Maria Strøm Nakstad underveis i verdenscupen i Davos like før jul 2014. Foto: Laiho/NordicFocus.

Maria Strøm Nakstad underveis i verdenscupen i Davos like før jul 2014. Foto: Laiho/NordicFocus.

Maria Strøm Nakstad: - Har bare gått et par gode skirenn

Maria Strøm Nakstad har i vinter brutt to barrierer. Med bare noen dagers mellomrom har den 23-årige jenta fra Byåsen vunnet sitt første renn i Skandinavisk Cup, samt debutert i verdenscupen.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Rennet i Davos før jul ble bare bedre og bedre og resultatet ble en flott 21. plass på debutanten.

- Det gir en enormt god følelse og en fin bekreftelse på at det man gjør er bra. Tryggheten gode resultater gir, gjør det lettere å fortsette den jobben som kreves for å ta nye steg, sier Maria Strøm Nakstad.

- Selv om sesonginnledningen har vært bra er det ikke dermed sagt at nivået mitt har blitt høyere. Målet er å stabilisere disse resultatene, og min følelse sier at jeg bare har gått to gode skirenn, fortsetter Strøm Nakstad.

Vennegjeng
Jenta som representerer Byaasen Skiklub startet sin karriere i samme skiklubb som 4-åring og hadde sin bestemor som trener. Sammen med Ingeranne danner de en sterk søskenduo i Team Veidekke Trøndelag.

Maria setter stor pris på å få være en del av Team Veidekke Trøndelag og mener at det er teamet som skal ha æren for at hun presterer bedre og bedre i skisporet.

- Vi er som en stor vennegjeng. Alle har sin rolle og hver og en må bidra med det de kan. Teamet er veldig sammensveiset og dønn ærlige mot hverandre i tilbakemeldinger på godt og vondt, sier Byaasen løperen.

- Det er god stemning, artige treninger og samlinger, samt et prestasjonsmiljø som ønsker å skape vinnere.

750 timer
23-åringen trener veldig tradisjonelt og har gjort det i mange år. Denne sesongen kommer hun til å lande på 750 timer trening og har mye å gå på.

- Målet for sesongen er helt klart å stabilisere meg på det som var mitt beste i fjor. Det vil si topp 5 i Skandinavisk-Cup. Etter World-cup turen i Davos frister det også helt klart med mer skirenn sammen med de beste i verden, sier Maria.

- Treninga er ganske lik som tidligere år. Hovedforskjellen nå er at treninga er mer nøye planlagt og det er mer kvalitet i det som legges ned. Nesten hver økt siden oppstarten i mai har vært gode økter og det gir mye positiv energi inn i hodet. Toppidrettssenteret i Granåsen er også en svært viktig brikke i hverdagen.

Også litt skole
Strøm Nakstad har fullt og helt fokus på ski fra mai og ut sesongen. Av erfaring har hun funnet ut at det er umulig å kombinere jobben som skal til for å kutte forspranget til de beste i verden med skole.

- Selv om fokuset er mest rettet mot ski og trening, blir det likevel tid til noen eksamener på Handelshøyskolen i Trondheim i april. Skippertaksmetoden har fungert bra hittil, smiler Maria.

Klar for nye tak
Maria er kjent for å like seg i litt tøffere løyper og da helst i skøyting, men håper å utlikne forskjellene i de ulike stilartene med møysommelig arbeid. Sprintegenskapene jobbes det også hardt med for å bedre. Det er viktig for Byaasen Skiklub-løperen å ha flere strenger å spille på.

- Hver dag jobbes det med å bli bedre på de dårlige sidene. Det er artig å se framgang og det er fint å ha ei lillesøster som også går fort på ski. Egenskapene er litt forskjellige og det er fint å dra nytte av det, avslutter en smilende Maria Strøm Nakstad fra julefeiring hjemme på Byåsen, og som er klar for nye tak på nyåret.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus