OL TOKYO - PROGRAM og RESULTAT| UTVALGTE RESULTATER| NM Friidrett Junior| RESULTATER ØVRIGE mellom nyhet 4 og 5| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
Marit Bjørgen ute i løypene på Sognefjellet. Foto: Mette Bugge/Aftenposten.no.

Marit Bjørgen ute i løypene på Sognefjellet. Foto: Mette Bugge/Aftenposten.no.

Marit Bjørgen blir aldri lei av å vinne

Marit Bjørgen har truffet blink i fire mesterskap på rad og har vunnet alt som er å vinne. Likevel er ikke 34-åringen mettet av suksessen. Marit Bjørgen har truffet blink i fire mesterskap på rad og har vunnet alt som er å vinne. Likevel er ikke 34-åringen mettet av suksessen.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Tre gull i Vancouver-OL i 2010, fire gull under VM i Oslo året etter, fire gull i Val di Fiemme i 2013 og tre nye gull i Sotsji-OL sist vinter.

Man kan trygt si at Bjørgen har truffet perfekt med formen de siste mesterskapene. Alle gullene til tross, hun blir aldri lei av å vinne.

– Nei, det er VM i Falun i vinter, og det er nesten på hjemmebane. Jeg tror det kommer vanvittig mye nordmenn, og det kommer til å bli en miniutgave av Holmenkollen. Det gleder jeg meg til. Jeg har fortsatt motivasjonen til å trene og prøve å utvikle meg, sier Bjørgen til NTB.

Beskjedent mål
Mange utøvere blir mettet av suksess, men ikke den norske skidronningen. Hvert fall ikke ennå.

– Gudene vet hvorfor. Jeg håper på en måte at den dagen skal komme, at nå er det nok. Men det er ikke antall medaljer som driver meg. Det er stadig å utvikle meg, sier langrennsstjernen.

Å gjenta suksess er vanskelig, men de siste årene har Bjørgen klart å prikke inn toppformen hver gang det er mesterskap. Likevel er målet å vinne ett individuelt gull i Falun.

– Så selv etter alle gullene du har vunnet, er det ikke en nedtur med «bare» ett gull i vinter?

– Jeg har lyktes utrolig godt fra Vancouver til Sotsji, og jeg har sagt det skal en del til for å kopiere det. Men jeg har vært heldig, og det er ingen selvfølge at jeg gjør det til vinteren, sier hun.

– Med så mye suksess i fire mesterskap er det vel ikke bare snakk om å være heldig?

– Nei, det er klart. Det handler om jobben man gjør, men så er marginene litt på din side. Jeg har heller ikke kontroll på konkurrentene. Kanskje de er bedre enn meg i Falun, sier Bjørgen med et lite smil.

Tar ett år av gangen
Som 34-åring har ikke Bjørgen tiden på sin side. Hvert mesterskap kan potensielt være det siste. Hun vil ikke planlegge lengre enn ett år av gangen.

– Det er vanskelig å sette en dato på den dagen jeg skal slutte. Det kan bli ett mesterskap, det kan bli to eller tre. Jeg håper dagen jeg er mett og forsynt skal komme.

– Lengter du noen gang etter et normalt liv?

– Klart det. Innimellom skulle jeg ikke hatt to treningsøkter om dagen. Man legger ting til rette for å ha gode økter. Når andre ligger på stranden og koser seg, er det ikke alltid like enkelt å dra på den økta, sier Bjørgen.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse