OL TOKYO - PROGRAM og RESULTAT| UTVALGTE RESULTATER| NM Friidrett Junior| RESULTATER ØVRIGE mellom nyhet 4 og 5| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
Marit Bjørgen med OL-gullet hun kapret på 15 km skiathlon i Sotsji 2014. Foto: NordicFocus.

Marit Bjørgen med OL-gullet hun kapret på 15 km skiathlon i Sotsji 2014. Foto: NordicFocus.

Marit Bjørgen får internasjonal Fair Play-pris

 Marit Bjørgen er tildelt den internasjonalt prestisjetunge Fair Play Mecenate-prisen for 2014. - Stor ære å bli tildelt en så prestisjetung pris. Jeg er stolt og ydmyk.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- Det er en stor ære å bli tildelt en så prestisjetung pris. Jeg er stolt og ydmyk. Å bli anerkjent til en slik fair play-pris er noe jeg setter ekstra stor pris på. Selv om langrenn er en individuell idrett, hadde jeg ikke vært der jeg er i dag uten de andre jentene på laget. Jeg er stolt av å være en del av et sterkt lag med en god lagånd, der vi unner våre lagvenninner suksess og støtter hverandre i medgang og i motgang, sier prisvinner Marit Bjørgen.

Juryen som har stemt frem Bjørgen består av medlemmer fra alle kontinenter og representerer den internasjonale sportspressen og ulike internasjonale sportsorganisasjoner. I juryens begrunnelse står det at prisen tildeles Marit Bjørgen «for the particular ethical and fair play behavior that you have always had both in your agonistic career and in your demonstrations of great sportsmanship and solidarity».

- Dette er en anerkjennelse til idrettsutøveren og til mennesket Marit Bjørgen. Hun har i en årrekke vært blant våre aller beste idrettsutøvere, og hun er et flott forbilde for unge mennesker verden over, uttaler idrettspresident Børre Rognlien.

- Jeg er mektig imponert over Marits karriere. Den rager særdeles høyt på den norske toppidrettshimmelen, som den mestvinnende kvinne i vinter-OL. Denne sesongen passerte hun også skilegendene Oddvar Brå og Bente Skari som mestvinnende gjennom alle tider i NM i langrenn, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Blant tidligere vinnere av prisen finner vi legender som Bob Beamon (OL-vinner, friidrett), Stefania Belmondo (OL-vinner, langrenn), Ole Einar Bjørndalen (OL-vinner, skiskyting), Lord Sebastian Coe (OL-vinner, friidrett), Marc Girardelli (VM-gull, alpint), Johan Olav Koss (OL-vinner, skøyter), Marcelo Lippi (trener for Italias gull-lag i fotball VM i 2006) og Paolo Rossi (VM-gull i fotball for Italia i 1982).

– Denne internasjonale prisen kommer i forlengelsen av at Marit vant «Forbildeprisen» under årets Idrettsgalla, og det er ingen tvil om at Marit betyr svært mye for miljøet i laget sitt, og hun er en eksponent for internasjonal prestasjonskultur i langrenn og i norsk toppidrett, forsetter Øvrebø.

- Marit Bjørgen har i en årrekke vært et forbilde for idrettsutøvere spesielt, og barn og unge generelt. Marit er opptatt av laget og ser betydningen av å ha gode lagvenninner. Hun gir av seg selv både sportslig og menneskelig og representerer idretten på en utmerket måte. Det verdsettes høyt av hele ski-Norge. Det at hun også får internasjonal anerkjennelse for dette, beviser at hun har markert seg med sine positive holdninger langt ut over Norges grenser, sier skipresident Erik Røste.

Prisen deles ut ved en høytidelig seremoni i Castiglion Fiorentino onsdag 23. juli.

Les mer om prisen her: http://www.premiofairplay.com/en


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse